Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Noliktava ar administrācijas telpām Limbažos", (Pētn.daļa "Tērauda kolonnu ugunsdrošības risinājumi un to salīdzinājums")
Nosaukums angļu valodā "Warehouse and office building in Limbazi", (Research "Steel column fire protection solutions and their comparison")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Mārtiņš Vilnītis
Recenzents Pāvels Tihomirovs
Anotācija Diplomprojekts sastāv no divām daļām - pētnieciskās un inženierprojekta daļas. Pirmā daļa ir pētnieciskā daļa par tēmu ‘’Tērauda kolonnu ugunsdrošības risinājumi un to salīdzinājums’’. Otrā daļa ir inženierprojekts objektam „ Noliktava ar administrācijas telpām Limbažos”. Pētnieciskās daļas mērķis ir apskatīt dažādus tērauda kolonnu ugunsdrošības risinājumus un veikt to tehniski ekonomisko salīdzinājumu, lai noteiktu visefektīvāko aizsardzības risinājum, izvērtējot tos pēc atlasītiem kritērijiem, kas ir būtiski un nozīmīgi būvniecībai. Kritēriji tiek izvērtēti balstoties uz literatūras avotiem, ražotāju rekomendācijām un industrijas standartiem. Pēc ugunsdrošo metožu salīdzinājuma tiks izveidota salīdzinājuma matrica, kur tiks apkopoti risinājumu efektivitātes rezultāti katram kritērijam prioritārā secībā. Diplomprojekta inženierprojekta mērķis ir izstrādāt Noliktavas ar administrācijas telpām ēkas tehnisko projektu Limbažos. Tehniskais projekts sastāv no vairākām sadaļām ar arhitektūras, siltumtehnikas, buvkonstrukcijas, ugunsdrošibas, ekonomikas un būvdarbu organizācijas risinājumiem. Ēkai ir projektēti 2 virszemes stāvi. 1. stāvā tiek izvietotas noliktavas un administrācijas telpas strādniekiem, savukārt 2. stāvā tiek izvietotas ofisa telpas noliktavas vadībai. Ēka tiek būvēta no metāla karkasa, kas apšūts ar sienas sendvičpaneļiem. Projektēšnas gaitā tiek veikti aprēķini sekojošiem elementiem: tērauda kopnei, tērauda kolonnai un dzelzsbetona pamatiem. Objekta koptāmes izmaksas sastāda 1 487 358,27 EUR. Darbs sarakstīts latviešu valodā. Grafiskā daļa rasēta programmā AutoCad 2021. Darbs veikts izmantojot datorprogrammas MS Word, MS Excel. Konstruktīvie aprēķini veikti datorprogrammā Axis VM 16. Diplomprojekts kopā sastāv no 144 A4 lapām, 25 tabulā, 39 attēliem un 11 A1 rasējumiem, kā arī kopā ir izmantoti 45 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi "Noliktava ar administrācijas telpām Limbažos", (Pētn.daļa "Tērauda kolonnu ugunsdrošības risinājumi un to salīdzinājums")
Atslēgas vārdi angļu valodā "Warehouse and office building in Limbazi", (Research "Steel column fire protection solutions and their comparison")
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 06.02.2024 18:36:17