Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Uzņēmumu un organizāciju vadīšana |
Nosaukums |
Finansiālās grūtībās nonākušo uzņēmumu vērtēšana |
Nosaukums angļu valodā |
Valuation of Distressed Companies |
Struktūrvienība |
01B00 Rīgas Biznesa skola |
Darba vadītājs |
A.Pajuste |
Recenzents |
R.Lucijanovs |
Anotācija |
Maģistra darba tēma ir „Grūtībās nonākušu privātuzņēmumu vērtēšana”. Darba mērķis ir izstrādāt praktisko un komplekso modeli grūtībās nonākušu privātuzņēmumu vērtēšanas problēmu atrisināšanai, pievēršot īpašu uzmanību Latvijas tirgus īpatnībām.
Pirmajā nodaļā pētīts ekonomisko un finansiālo grūtību atšķirības, to avoti un sekas, un Latvijas maksātnespējas likums,. Otrajā nodaļā autors veic analītiķu pieļauto kļūdu analīzi, vērtējot grūtībās nonākušus uzņēmumus gan pēc diskontētās naudas plūsmas, gan pēc relatīvās novērtēšanas modeļiem. Trešajā nodaļā autors apkopo būtiskākos secinājumus un ieteikumus no intervijām ar Latvijas darījumu atbalsta pakalpojumu (Transaction Advisory Services) industrijas profesionāļiem. Ceturtajā darba daļā izstrādāts grūtībās nonākušu privātuzņēmumu praktiskais un kompleksais vērtēšanas modelis, pielāgojot diskontēto naudas plūsmu un relatīvās vērtēšanas modeļus. Piektajā nodaļā autors veic situāciju analīzi uz grūtībās nonākuša eksistējošā uzņēmuma un piemēro darba gaitā izstrādāto uzņēmumu kapitāla vērtības aprēķināšanas pieeju.
Darba izstrādāšanā izmantota zinātniskā literatūra - grāmatas, pētnieciskie darbi, žurnāli un raksti internetā, Thomson Reuters® un Bloomberg® finanšu platformas, Infinancials®, AMADEUS® un Lursoft® datubāzes, kā arī intervijas ar darījumu konsultāciju sniedzējiem, juridiskajiem konsultantiem un banku industrijas speciālistiem.
Maģistra darbs ir rakstīts angļu valodā un satur 17 tabulas, 12 attēlus un 1 pielikumu. |
Atslēgas vārdi |
Uzņēmumu vērtēšana, finansiālās grūtības |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Company valuation, distress |
Valoda |
eng |
Gads |
2011 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
17.01.2012 12:20:35 |