Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Būvniecība |
Nosaukums |
Kavitācijas izmantošana augstas efektivitātes betona iegūšanai |
Nosaukums angļu valodā |
Use of Cavitation in Preparing High Efficiency Concrete |
Struktūrvienība |
31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte |
Darba vadītājs |
doc. G.Šahmenko |
Recenzents |
Prof. V.Mironovs |
Anotācija |
ANOTĀCIJA
Maģistra darba analītiskajā daļā ir veikta literatūras avotu izpēte par kavitācijas procesu un tā izmantošanu ar mērķi uzlabot augstas stiprības betonus, kā arī par mikrosilīciju un tā ietekmi uz betoniem. Pie analītiskās daļas veikts arī augstas stiprības betonu apskats.
Pētnieciskā daļa ir veltīta kavitācijas procesa izpētei augstas stiprības betonu ražošanā un paraugu salīdzināšanai ar betona maisījumiem, kuros netika izmantota kavitācija. Izgatavotajiem paraugiem veikti spiedes stiprības, ūdensuzsūces un ūdensnecaurlaidības pārbaužu salīdzinājumi. Eksperimenti un pārbaudes izpildīti saskaņa ar LVS EN un GOST standartu metodiku. Sīkāk tika veikta mikrosilīcija un ūdens maisījumu vizuālā salīdzināšana, kā arī daļiņu diametru un polidispersitātes analīze.
Izmantojot informāciju no apkopotajiem literatūras avotiem un veiktajiem eksperimentiem var secināt, ka kavitācijas procesam ir pozitīva ietekme uz svaigu un sacietējušu betonu. Apstrādājot mikrosilīcija un ūdens maisījumu ar kavitācijas procesu sašķeļas daļiņu veidotie aglomerāti un rodas viendabīga suspensija. Betona paraugiem ar kavitācijas apstrādi tiek novēroti nelieli uzlabojumi spiedes stiprībai un ūdensnecaurlaidībai.
Maģistra darbs izstrādāts datorsalikumā latviešu valodā. Apraksta daļas apjoms ir 103 lapas, t.sk. 23 pielikumu, ar 15 tabulām un 52 attēliem. Darbā izmantoti 54 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
Maģistra darbs, kavitācija, mikrosilīcijs, augstas stiprības betons |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Magister work, cavitaion, silica fume, high strength concrete |
Valoda |
lv |
Gads |
2012 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
17.01.2012 12:40:06 |