Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Betona kompozītie materiāli ar īsam bazalta šķēdrām un to termo-mehāniskās īpašības
Nosaukums angļu valodā Thermo-mechanical Behavior of Short Basalt Fiber Concrete Composite Material
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Andrejs Krasņikovs
Recenzents Olga Kononova
Anotācija Šis promocijas darbs ir pētījums par bazalta šķiedrām, kuras tiek izmantotas betonā. Pamatojoties uz rūpniecisko koncepciju, katru gadu tiek veikti jauni pētījumi par šķiedrām, kuras var aizstāt ar tēraudu. Bazalts ir labs variants un konkurētspējīga šķiedra ar tēraudu. Bazaltam ir augstas mehāniskās un termiskās īpašības, ko var izmantot betonā. Šajā pētījumā bazalta šķiedrai tiek uzklāts epoksīds, lai uzlabotu bazalta šķiedras mehāniskās un termiskās īpašības. Šis epoksīds ir epoksīda un cietinātāja maisījums attiecībā 1:3. Turklāt, lai aprēķinātu šķiedras stiepes izturību, bazalta šķiedrai ar epoksīdu veic stiepes testu. Turklāt šis betons ir izgatavots ar vieglo pelnu maisījumu, nevis cementa procentuālo daudzumu. No betona un bazalta šķiedras tiek izgatavoti izvelkami paraugi. Apspriežot vairāk, šķiedras izvelkamos ir orientētas dažādos leņķos, piemēram, 30°, 45° un 90°. Izvilkšanas testu veic izvelkamiem paraugiem vai paraugiem, lai aprēķinātu slodzi vai spēku, kas nepieciešams, lai izjauktu šķiedru betona iekšpusē. Pētījuma laikā mans pētījums atklāja, ka šķiedra ar 90 grādiem ir kļuvusi saderīgāka ar spēku. Betons, ko izgatavojam no pelniem, tiek ņemts arī kubiņos, un mēs izmantojam kubus kompresijas pārbaudēm, lai aprēķinātu betona spiedes stiprību. Pārbaudot, es atklāju, ka lidojošo pelnu procentuālais daudzums 5% ir salīdzinoši labs un ērts. Šajā pētījumā es varu iekļaut bazalta šķiedras, ko var izmantot betona sijām, plāksnēm, plātnēm utt. Esmu projektējis un simulējis šīs šķiedras un betonu, izmantojot Ansys. Bazalta šķiedras 90 grādu leņķis betonā nodrošina labus darbības rezultātus. Esmu paņēmis 90 grādu leņķa bazalta šķiedras izvelkamos paraugus un karsējis pie 150 grādiem pēc Celsija un 300 grādiem pēc Celsija. Esmu salīdzinājis Izvilkšanas testa rezultātus, kas tiek veikts istabas temperatūrā (24°C), 150°C un 300°C. Šajā pētījumā mēs varam novērot šķiedru un betona veiktspēju un izmaiņas uzvedībā. Šo pētījumu līdz noteiktam brīdim veica citi pētnieki, un es turpināju pētījuma apjomu un veicu jaunus testus ar dažādām vērtībām un dimensijām. Esmu veicis simulācijas darbu, izmantojot Solid Works un Ansys, lai zinātu un rūpīgi izpētītu precīzus rezultātus. Betona spiediena punkti un noturības kapacitāte nodrošina skaidru un kvalitatīvu, vadošu un izcilu rezultātu.
Atslēgas vārdi Concrete, Fly Ash (OSA), Vibrator, Basalt Fibre, Fibre orientation, Thermal Heating. Pull Out, Compression, Epoxy.
Atslēgas vārdi angļu valodā Šis promocijas darbs ir pētījums par bazalta šķiedrām, kuras tiek izmantotas betonā. Pamatojoties uz rūpniecisko koncepciju, katru gadu tiek veikti jauni pētījumi par šķiedrām, kuras var aizstāt ar tēraudu. Bazalts ir labs variants un konkurētspējīga šķiedra ar tēraudu. Bazaltam ir augstas mehāniskās un termiskās īpašības, ko var izmantot betonā. Šajā pētījumā bazalta šķiedrai tiek uzklāts epoksīds, lai uzlabotu bazalta šķiedras mehāniskās un termiskās īpašības. Šis epoksīds ir epoksīda un cieti
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 24.01.2024 11:43:05