Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Pilsētu un reģionu inženierekonomika
Nosaukums Tirdzniecības centru darbības brīvdienās sociāli ekonomiskais izvērtējums
Nosaukums angļu valodā Socio-economic evaluation of the operation of shopping centers on holidays
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Armands Auziņš
Recenzents Inga Eriņa
Anotācija Maģistra darbu izstrādāja Iveta Skope. Maģistra darba tēmas nosaukums ir “Tirdzniecības centru darbības brīvdienās sociāli ekonomiskais izvērtējums”. Darba zinātniskais vadītājs ir ekonomikas doktors Armands Auziņš. Maģistra darba mērķis ir izpētīt tirdzniecības centru iespējamos slēgšanas efektus brīvdienās un sniegt vērtējumu. Pirmajā daļā darba autore sniedza priekšstatu par to, kas ir tirdzniecības centrs un kādam nolūkam tas kalpo, kādi ir mazumtirdzniecības formāti Latvijā, kādi ir nākotnes tirdzniecības centri, aprakstīja personāla darba laika likumu, sniedza priekšstatu par patēriņa tirgus vērtību, otrajā daļā raksturoja tirdzniecības centrus, kā arī analizēja sabiedrībā ietekmīgo personu viedokļus un veica tirdzniecības centru apmeklētības analīzi. Trešajā daļā tika analizēts, kā tirdzniecības centri strādā svētdienās un svētku dienās ārvalstīs, kā arī ir parādīti anketēšanas un fokusa grupas intervijas rezultāti. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, kura apjoms ir 98 lapaspuses. Darbā tika iekļauti 104 attēli, 6 tabulas un 16 pielikumi uz 52 lapaspusēm.
Atslēgas vārdi tirdzniecības centrs, darba laiks, svētdiena, mazumtirdzniecība, veikalu apmeklētība, klienti, pārdevēji, tirdzniecība.
Atslēgas vārdi angļu valodā shopping mall, work schedule, Sunday, retail, the attendance of shops, clients, sales assistants, trade.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 09.01.2024 19:09:51