Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmumu un organizāciju vadīšana
Nosaukums IMOIIMax tipa ķīmisko vielu tankkuģu kravas tanku tīrīšanai pēc palmu eļļas taukskābju destilāta (PFAD – Palm Fatty Acid Distillate) izkraušanas ar efektīvu metodi samazinot ievērojami kuģa izmaksas
Nosaukums angļu valodā Efficient and Cost Saving Method Cleaning the Chemical Tanker Type IMOIIMax Cargo Tanks After Discharge of Palm Fatty Acid Distillate (PFAD)
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Aldis Greitāns
Recenzents Raivis Lucijanovs
Anotācija Eltamms Janeks - Abstract (in Latvian) Maģistra darba tēmas nosaukums ir "IMOIIMax tipa ķīmisko vielu tankkuģu kravas tanku tīrīšanai pēc palmu eļļas taukskābju destilāta (PFAD – Palm Fatty Acid Distillate) izkraušanas ar efektīvu metodi samazinot ievērojami kuģa izmaksas". Šī darba mērķis ir parādīt cik efektīgi var izmazgāt ķīmisko tankkuģu kravas tankus pēc skābju destilātu saturošu augu eļļas izskraušanas, jo parādās sāļu un taukskābju ciets nogulsnējums kuru ir sarežģīti izmazgāt. Lai sasniegtu šo mērķi, autors pēta tīrīšanas metodes nianses, sniegs produktu definīcijas, ieskicēs galveno ietvaru vides piesārņošanā sekojot starptautisikiem likumiem un darbībai Ziemeļrietumeiropas ostās, veic tirgus pārskatu un faktiskos aprēķinus par uzņēmuma Stena Bulk AS ietaupītajām izmaksām uz ķīmiskajiem tankkuģiem pēc šādā veida operācijām. Darba mērķis ir izpētīt, kā noteiktas tvertnes tīrīšanas metode un ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus var izmantot tādā veidā, kas palīdzēs ievērojami samazināt gaidīšanas laiku, lai kuģis varētu sagatavot kravas tankus nākamajam produktam. Pētījumā tiks izmantotas kvantitatīvas un kvalitatīvas metodes ar induktīvo pieeju, kas galvenokārt balstās uz personīgiem pētījumiem un sadarbībā ar kompāniju “Marine Care”, Hollande, un faktisko pieredzi kompānijā “Northern Marine Management” ierosinot konkrēto metodi. Kopsavilkumā, autors apkopos kravas tanku tīrīšanas operācijās izmantoto metodi, lai samazinātu kravas tanku sagatavošanas laiku uz ķīmisko vielu tankkuģiem no sen iedibinātā standarta 10 dienām līdz autoru iniciētai metodei 4 dienas un šīs procedūras ieviešana.
Atslēgas vārdi Eltamms Janeks - Abstract (in Latvian)
Atslēgas vārdi angļu valodā Eltamms Janeks - Executive summary (English)
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 09.01.2024 11:41:49