Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Datorsistēmas
Nosaukums Testu automatizācijas rīku integrācija DevOps konveijerā
Nosaukums angļu valodā Integration of Test Automation Tools into DevOps Pipeline
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs Ērika Nazaruka
Recenzents Aleksejs Grocevs
Anotācija Mūsdienās miljardiem lietojumprogrammu darbojas sarežģītas sistēmas, tāpēc ir nepieciešamas nulles dīkstāves, Lietojumprogrammas vienmēr tiek pārbaudītas, vai kods darbojas pareizi. Tāpēc automatizēta testēšana var būt kā ķirsis uz tortes. Testēšana ir dažāda veida, piemēram, integrācijas testēšana, E2E testēšana, API testēšana, veiktspējas testēšana. Liels uzdevums ir izvēlēties testēšanai piemērotu rīku un integrēt to ar nepārtrauktas integrācijas sistēmu. Tāpēc šajā rakstā galvenā uzmanība tiks pievērsta testēšanas automatizācijas rīku iespēju analīzei, lai tos integrētu ar CI. Darba mērķis ir izstrādāt ieteikumus par rīku kombināciju kopumu un vadlīnijas, lai veiktu testēšanas rīku integrāciju cauruļvadā. Promocijas darbā veikto analīzi un praktisko novērtējumu var izmantot, lai pieņemtu lēmumu par pareizā testēšanas rīka izvēli.
Atslēgas vārdi Atslēgas vārdi: testēšana, vienības testēšana, integrācijas testēšana, veiktspējas testēšana, E2E testēšana, testēšanas automatizācija, DevOps, nepārtraukta integrācija.
Atslēgas vārdi angļu valodā Pipeline, Unit Testing, Integration Testing, Performance Testing, E2E Testing, Test Automation, DevOps, Continuous Integration
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 05.01.2024 16:29:16