Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Autoceļu uzturēšanas metodes" ("Valsts galvenā autoceļa A2 Rīga—Sigulda—Igaunijas robeža (Veclaicene) posma pārbūve")
Nosaukums angļu valodā "Road maintenance methods" ("Reconstruction of the main state road A2 Riga-Sigulda-Estonian border (Veclaicene) section")
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Boriss Jeļisejevs
Recenzents Mārtiņš Sīpols
Anotācija Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un analizēt autoceļu uzturēšanas metodes. Tiek apskatīts, kā autoceļu uzturēšanu ziemas un vasaras laikā veic Lietuvā un Igaunijā. Padziļinātāk tiek analizēta informācija par Latvijas autoceļu uzturēšanu, pievēršot lielāku uzmanību grants seguma un asfaltbetona ceļa segumiem, kā arī uzturēšanas metodēm ziemas un vasaras laikā. Tiek veikts pētījums par autoceļu uzturēšanas metožu kvalitātes uzlabošanu. Inženierprojektā tiek apskatīts valsts galvenā autoceļa A2 Rīga—Sigulda—Igaunijas robeža (Veclaicene) pārbūve. Mērķis ir uzlabot ceļa seguma kvalitāti, satiksmes drošību un braukšanas kvalitāti. Inženierprojektā apskatītā autoceļa kopējais pārbūves posma garums ir 1500m. Objektam nav paredzēta neviena līkne. Pārbūves posmā paredzēts izbūvēt 12 nobrauktuves, no kurām 3 ir ielu pieslēgumi. Pārbūves posma beigu daļā paredzēts izbūvēt ar luksoforiem regulētu vienlīmeņa ceļu mezglu. Ceļu mezglā paredzētas kreisās nogriešanās joslas, gājēju pārejas un drošības saliņas uz pakārtotajām ielām.
Atslēgas vārdi Autoceļu uzturēšanas metodes
Atslēgas vārdi angļu valodā Road maintenance methods
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 04.01.2024 12:45:25