Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Jēkabpils satiksmes kontroles pasākumi un tīkla analītiskā izpēte" ("Autoceļa V841 posma Jēkabpils- Varieši pārbūve")
Nosaukums angļu valodā "Traffic control measures in Jēkabpils and network analytical research" ("Reconstruction of road V841 Jēkabpils- Varieši section")
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Jānis Bidzāns
Recenzents Juris Smirnovs
Anotācija Bakalaura darba tēma ir “Jēkabpils satiksmes kontroles pasākumi un tīkla analītiskā izpēte”. Tēma izvēlēta saistībā ar pēdējo gadu laikā strauji pieaugošo satiksmes dalībnieku skaitu, kas palielina satiksmes dalībnieku savstarpējās mijiedarbības biežumu. Pieaugot satiksmes dalībnieku skaitam, ir nepieciešams vairāk pievērst uzmanību satiksmes dalībnieku drošībai un paša ielu tīkla tālākai attīstībai. Šajā darbā tiek apskatīts Jēkabpils pilsētas ielu tīkls un pielietojamie satiksmes kontroles pasākumi. Darbā tiek apskatīti paņēmieni satiksmes nomierināšanai un to ietekme uz apkārtējo vidi. Tiek veikta Jēkabpils pilsētas problēmvietu identifikācija un to analīze, pēc kuras seko problēmvietu risinājuma piedāvājumu izvirzīšana un savstarpējā salīdzināšana. Inženierprojekta tēma ir “Autoceļa V841 posma Jēkabpils-Varieši pārbūve”. Būvprojekta ietvaros tiek veikta ielas ceļa konstrukcijas pārbūve. Šīs pārbūves mērķis ir uzlabot pārvietošanās kvalitāti un satiksmes drošību. Ielas atjaunošana uzlabotu ceļu infrastruktūru, tādejādi palielinot ielai pieguļošo uzņēmumu izaugsmes iespējas. Esošā projekta ietvarā tiek paredzēts izbūvēt slēgtā un atvērtā tipa ūdens novadīšanas sistēmas, kas nodrošinātu korektu ūdens novadi. Projekta ietvarā tiek paredzēts atjaunot gājēju celiņus - tos pielāgojot arī velobraucēju prasībām - papildus, tiek atjaunotas divas autobusa pieturvietas, uzlabojot esošās teritorijas pieejamību. Bakalaura darbā (ar inženierprojektu) kopējais lapaspušu skaits -145 lpp., tai skaitā iekļauti 21 attēli, 39 tabulas, 29 literatūras avoti un 1 pielikums.
Atslēgas vārdi Satiksme; infrastruktūra; nomierināšana; pilnveidošana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Traffic; infrastructure; calming down; improvement.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 19.12.2023 17:16:48