Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Koka pastiprināšanas risinājumu izvērtējums", (Inž.pr. "Iecavas internātpamatskola ar sporta zāles jaunu būvniecību")
Nosaukums angļu valodā "Assessment of solutions for the reinforcement of wood", (Eng. "Iecava Basic Boarding School with a new building of the gymnasium")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Kārlis Kostjukovs
Recenzents Kaspars Ozers
Anotācija Bakalaura darba tēma ir “Koka pastiprināšanas risinājumu izvērtējums”. Pētnieciskajā daļā tiek apskatīti dažādi koka siju veidi, to pastiprināšanas iemeslu cēloņi un pastiprināšanas iespējas. Kā galvenais mērķis ir izstrādāt vienkāršotu aprēķina modeli jeb kalkulatoru, kas ļautu uzreiz saprast materiāla izmaksas, pastiprinot koka siju ar koka vai tērauda uzliku. Inženierprojekta daļā tika projektēta “Iecavas internātpamatskola ar sporta zāles jaunu būvniecību”, kas atradīsies Skolas ielā 19, Iecavā. Ēkas kopējais garums ir 74,3 m un platums 29,0 m. No kopējā ēkas garuma 44,8 m aizņem sporta zāles daļa, savukārt pārējā daļā tiek paredzētas garderobes, labierīcības, dušas u.c. koplietošanas telpas. Ēkas kopējā platība ir 2034,70 m2 un būvtilpums 28652 m3. Ēkas sporta zāles daļa veidota no dzelzsbetona kolonnām virs kurām tiek montētas tērauda kopnes un sijas. Garderobes daļā vertikālās nesošās konstrukcijas veido mūra siena, kur jumta pārsegumam izvietotas tērauda sijas. Ēkas pamatus veido stabveida pamati uz kuriem balstā cokolsija. Projektā aprakstīti risinājumi ēkas ģenerālplānam, arhitektūrai, inženiertehniskiem tīkliem, ēkas būvkonstrukcijām, būvdarbu organizācijai, ugunsdrošībai un darba drošības prasībām. Darbā veikts horizontālo konstrukciju aprēķins, kopnes aprēķins un pamata aprēķins. Darbs sastāv no 17 nodaļām, 190 lapaspusēm, 73 attēliem, 34 tabulām un 50 izmantotajiem literatūras avotiem. Grafiskajā daļā ir izstrādāti 10 rasējumi un kalendārais grafiks.
Atslēgas vārdi “Koka pastiprināšanas risinājumu izvērtējums”
Atslēgas vārdi angļu valodā “Assessment of solutions for the reinforcement of wood”.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 13.06.2023 13:47:06