Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Dažādu stiegrojumu ietekme uz elektrofiltru putekļu ģeopolimēra kompozīta ilglaicīgajām deformācijām trīs punktu liecē"
Nosaukums angļu valodā "Different reinforcement effect on the long-term deformation of a fly ash-based geopolymer composite in three-point bending"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Rihards Gailītis
Recenzents Laura Vītola
Anotācija Ģeopolimēru kompozīti tiek uzskatīts par nākamās paaudzes betonu, jo tie ir videi draudzīgāki, un tādēļ betona ražošanā vairs nav nepieciešams portlandcements. Ieguvumi, kas galvenokārt saistīti ar ģeopolimēra kompozītmateriāliem, ir CO2 emisiju samazināšana, dabīgo izrakteņu izmantošanas samazināšana. Būtiski minēt arī tādu atkritumu kā elektro filtru putekļu un citu izdedžu apglabāšanas problēmu novēršanu poligonos, veicinot attīstību uz tīrāku vidi un izmantojot to kā pildvielu betonā. Tā kā parastā portlandcementa betons veido lielāko daļu no siltumnīcefekta gāzu emisijām, kas rodas betona ražošanas procesā, ir nepieciešams izstrādāt dažādas emisiju samazināšanas stratēģijas. Darbā tiek apskatīta dažādu šķiedru stiegrojuma ietekme uz elektrofiltru putekļu ģeopolimēru kompozīta materiāla ilglaicīgajām izliecēm trīs punktu liecē. Eksperimentālajā daļā tiek veikts šļūdes tests trīs punktu lieces slogojumā elektrofiltru putekļu ģeopolimēra kompozītu paraugiem ar dažādu šķiedru sastāvu, lai praktiski pārbaudītu dažādos zinātniskajos materiālos atrodamos ieteikumus un novērojumus. Darbā tiek analizēta elektrofiltru putekļu ģeopolimēru kompozīta materiāla pielietojamība, tā īpašības un trūkumi, kā arī citi ietekmējošie faktori tā izmantošanai būvniecības infrastruktūras jomā.
Atslēgas vārdi elektro filtru putekļu ģeopolimērs, ilglaicīgās deformācijas, šļūde, trīs punktu liece
Atslēgas vārdi angļu valodā fly ash geopolymer, long term deformation, creep, three point bending
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2023 22:25:37