Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Noliktavu komplekss ar administratīvajām telpām Ropažu novadā", (Pētn.daļa "Ekoloģiskie siltumizolācijas materiāli ģimenes māju būvniecībā Latvijā")
Nosaukums angļu valodā "Warehouse complex with administrative premises in Ropaži municipality", (Research "Ecological thermal insulation materials in the construction of family houses in Latvia")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Aleksandrs Korjakins
Recenzents Jānis Kreicburgs
Anotācija Diplomprojekta ietvaros tika izstrādāts bakalaura darbs un inženierprojekts. Bakalaura darba pētnieciskās daļas tēma ir “Ekoloģiskie siltumizolācijas materiāli ģimenes māju būvniecībā Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir salīdzināt dažādu Latvijā pieejamo ekoloģisku siltumizolācijas materiālu īpašības un izmaksas dažādās konstrukcijās. Bakalaura darba literatūras apskatā aprakstīti ekoloģiskās būvniecības principi un ir apkopota informācija par kokšķiedras vates, kokvilnas vates un putustikla siltumizolācijām. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tiek salīdzināti šo materiālu izmaksas un siltumtehniskie parametri ģimenes mājas projekta sienās, grīdā un jumtā. Inženierprojekta tēma ir “Noliktavu komplekss ar administratīvajām telpām Ropažu novadā”. Inženierprojekta mērķis ir uzbūvēt jauno divstāvu ēku ar noliktavas daļu un administratīvo telpu bloku saskaņā ar LR likumiem, MK noteikumiem un Latvijas Būvnormatīviem. Darbā tika aprakstīti objekta arhitektūras un inženiertehniskie risinājumi, veikta galveno konstrukciju dimensionēšana un aprēķini, sagatavots ekonomiskais salīdzinājums. Turklāt tika izstrādāti risinājumi būvdarbu organizācijai un tehnoloģijai, ņemot vērā darba aizsardzības un drošības tehnikas prasības. Objekts atrodas Ropažu novadā. Ēkas izmēri plānā 75x63m. Ēkas apbūves laukums – 4592 m². Būvei ir VI lietošanas veids – ražošanas ēkas un telpas, kurās notiek ražošanas procesi, un noliktavas. Būve atbilst U2b ugunsnoturības pakāpei. Bakalaura darbs sastāv no 15 nodaļām, 205 lapaspusēm t.sk. 8 lapas grafiskas daļas, 22 pielikumiem un 52 izmantotajiem literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi ekoloģiskā siltumizolācija siltumizolācijas materiāli kokšķiedras vate kokvilnas vate putustikls
Atslēgas vārdi angļu valodā fiber wool mineral wool foam glass insulation eco-insulation
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2023 14:20:50