Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Noliktavas un biroju telpu jaunbūve Maskavas ielā 462, Rīgā", ( Pētn.daļa "Betona stiegrošana ar kompozītmateriāliem")
Nosaukums angļu valodā "New construction of warehouse and office premises at Maskavas street 462, Riga", ( Research "Reinforcing concrete with composite materials")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Aleksandrs Korjakins
Recenzents Elīna Barone
Anotācija Diplomdarbs tika izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, Būvmateriālu un būvizstrādājumu katedrā. Diplomdarbs sastāv no divam daļām: 1. Pētnieciskās daļas tēma: “Betona stiegrošana ar kompozītmateriāliem” 2. Inženierprojekta tēma: “Noliktavas un biroju telpu jaunbūve Maskavas ielā 462, Rīgā.” Pētnieciskajā daļā tika apskatīti kompozītarmatūras veidi un to izstrādes process, kā arī pieejamība. Lai noteiktu kurš no materialiem ir tehniski izturīgākais un ekonomiski izdevīgākais, sākotnēji tika salīdzināti dažādi kritēriji starp tērauda stiegrojumu un kompozītarmatūru. Veicot aprēķinus uz vienu un to pašu konstrukciju – dzelzsbetona kolonnu, tiek aprēķināta lētākais un izturīgākais stiegrojuma veids. Inženierprojekta daļā tika projektēta viena no jaunceltnēm Rīgā, Maskavas ielā 462. Teritorijā kopā atroads 3 jaunceltes no kuram 2 projekta ietvaros netiek apskatītas. Jaunceltnes ēka sastāv no apsildāmas ofisa daļas un neapsildāmām ražošanas telpām. Ofisa daļā paredzēti divi stāvi, bet ražošanas telpas ir plaša vienstāvu platība, bez norobežotām telpām. Ofisa daļa veidota galvenokārt no dzelzsbetona konstrukcijām – monolīta starpstāvu pārseguma un saliekamajiem dzelzsbetona elementiem. Ražošanas daļā montētas saliekamās dzelzsbetona kolonnas uz kurām balstītas metāla jumta kopnes. Visas jaunūves pamati būvēti ar FDP pāļiem un monolītām dzelzsbetona režģogu konstrukcijām. Ēka visa perimetrā norobežota no ārējās vides apstākļiem, izmantojot sendvičpaneļus. Inženierprojektā iekļauts darbu veikšanas projekts, aprēķins 3 galvenajam konstrukcijām un ekonomiskais pamatojums. Grafiskajā daļā iekļauts ģenplāns, stāvu plāni, fasādes plāni, pamatu izbūve un dažādi griezumi. Diplomdarbs sastāv no 153 lapaspusēm, 28 tabulām, 34 attēliem. Darba izstrādē tika izmantoti 83 informācijas avoti. Inženierprojekta grafiskajā daļā izstrādātas 8 A1 formāta lapas.
Atslēgas vārdi Betona stiegrošana ar kompozītmateriāliem
Atslēgas vārdi angļu valodā Reinforcing concrete with composite materials
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2023 08:45:50