Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvuzņēmējdarbības un nekustamā īpašuma vadīšana
Nosaukums Nekustamā īpašuma atjaunošanas procesu pilnveide
Nosaukums angļu valodā Improvement of real estate renovation processes
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Ņikita Kočanovs
Recenzents Kristīne Fedotova
Anotācija Nepieciešamība pēc renovācijas esošajā īpašumu fonā ir būtiska, lai uzturētu un uzlabotu būvēto vidi. Īpašumu renovācija spēlē būtisku lomu esošo struktūru atdzīvināšanā, paaugstinot to tirgus vērtību un apmierinot mainīgos iemītnieku vajadzības. Tomēr renovācijas process bieži saskaras ar daudzām problēmām, kas saistītas ar efektivitāti, ilgtspējību un klientu apmierinātību. Šī maģistra darba mērķis ir risināt šīs problēmas, ierosinot inovatīvus pieejas realitātes īpašumu renovācijas procesa uzlabošanai. Pētījums sākas ar aktuālo renovācijas praksi realitātes nozarē skarto galveno problēmu identificēšanu. Šīs problēmas ietver kavējumus, pārmērīgas izmaksas, nepietiekamas ilgtspējas pasākumus un nepietiekamu fokusu uz klientu vēlmēm. Veicot visaptverošu literatūras pārskatu un analizējot nozares gadījumu pētījumus, šis pētījums uzsver kritiskās jomas, kurās nepieciešama uzlabošana. Lai palielinātu efektivitāti, maģistra darbs ierosina pieņemt jaunievedumu projektu vadības metodoloģijas, piemēram, slaido būvniecības principus un Būvniecības informācijas modelēšanu (BIM). Šīs metodoloģijas mērķis ir optimizēt renovācijas procesu, optimizēt resursu sadalījumu un samazināt projektu izpildes laiku. Turklāt, inovatīvas tehnoloģijas, piemēram, Interneta lietu (IoT) ierīces un mākslīgais intelekts, var tikt integrētas, lai uzraudzītu un kontrolētu dažādas renovācijas darbības, kas veicina projektu koordināciju un komunikāciju. Turklāt šajā maģistra darbā tiek uzsvērta klientu apmierinātības nozīme renovācijas procesā. Veicot aptaujas, intervijas un datu analīzi, tiek mēģināts identificēt galvenos faktorus, kas ietekmē klientu vēlmes un cerības renovācijas laikā. Iekļaujot klientu centriskas pieejas, piemēram, personalizētas dizaina iespējas, pārredzamu komunikāciju un pēcrenovācijas atbalstu, nekustamo īpašumu attīstītāji var uzlabot klientu apmierinātību un uzticību. Kvantitatīvā analīze ietvers datu par projekta veiktspējas rādītājiem, izmaksu ietaupījumiem un vides ietekmi, bet kvalitatīvā analīze būs vērsta uz atsauksmju apkopošanu no ieinteresētajām personām, tostarp klientiem, uzņēmējiem un nekustamo īpašumu profesionāļiem. Šī maģistra darba sagaidāmais rezultāts ir visaptveroša pamatnostādne realitātes īpašumu renovācijas procesa uzlabošanai, kas ietver efektīvas projektu vadības prakses, ilgtspējīgas renovācijas stratēģijas un klientu centriskas pieejas. Atrastie secinājumi sniegs ieguldījumu realitātes nozares zināšanu bāzei, sniedzot vērtīgus atziņas attīstītājiem, uzņēmējiem un politikas veidotājiem, kas vēlas uzlabot kopējo kvalitāti un efektivitāti renovācijas projektos.
Atslēgas vārdi realitātes īpašumu renovācija, efektivitāte, ilgtspēja, klientu apmierinātība, projektu vadība, ilgtspējīgi pasākumi, klientu centriskā pieeja.
Atslēgas vārdi angļu valodā real estate renovation, efficiency, sustainability, customer satisfaction, project management, sustainable practices, customer-centric approach.
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 08.06.2023 11:04:45