Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Inovācijas un uzņēmējdarbība
Nosaukums Ražošanas vadības sistēmas pilnveide uzņēmumā "Drones"
Nosaukums angļu valodā Improvement of the Production Management System in the Company "Drones"
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Māris Millers
Recenzents Gundars Kokins
Anotācija Šī maģistra darba tēma ir "Ražošanas vadības sistēmas pilnveidošana uzņēmumā "Drones". Diplomdarbu veidojis Raitis Mednis, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātes studiju programmas "Inovācijas un uzņēmējdarbība" students. Maģistra darbs ir strukturēts trīs daļās: Teorētiskā, Analītiskā un Praktiskā. Darbā ir 88 lappuse, Darbā iekļautas 15 tabulas un 5 attēli. Pētījuma galvenais mērķis ir uzlabot ražošanas vadības sistēmu (PMS) uzņēmumā "Drones", identificējot tās ierobežojumus un piedāvājot mākoņa bāzes ERP sistēmu, īpaši SAP Business ByDesign, lai uzlabotu efektivitāti un produktivitāti. Maģistra darbs papildina izpratni par to, kā augsto tehnoloģiju uzņēmumi var izmantot progresīvus tehnoloģiskos risinājumus, piemēram, mākoņdatošanas ERP sistēmas, lai uzlabotu darbības efektivitāti. Galvenie pētītie jautājumi ir šādi: Kā mākoņdatošanas ERP sistēmas ieviešana var uzlabot PMS augsto tehnoloģiju uzņēmumos? Kādi ir iespējamie ieguvumi un izaicinājumi, kas saistīti ar šo pāreju? Kādi pasākumi jāveic, lai nodrošinātu vienmērīgu pāreju un optimālu sistēmas veiktspēju? No pētījuma rezultātiem: uz mākoņiem balstītas ERP sistēmas, īpaši SAP Business ByDesign, ieviešana varētu sniegt ievērojamus ieguvumus "Drones". Šīs priekšrocības ietver uzlabotu datu precizitāti, palielinātu darbības efektivitāti, labāku krājumu pārvaldību un uzlabotu klientu apkalpošanu, lai atbalstītu labāku lēmumu pieņemšanu. Tomēr rūpīga plānošana, visaptveroša apmācība, nepārtraukta sistēmas uzraudzība un uzlabošana ir ļoti svarīga veiksmīgai sistēmas ieviešanai. Turklāt, lai vēl vairāk uzlabotu lēmumu pieņemšanas iespējas, jaunajā ERP sistēmā ir ieteicams integrēt biznesa informācijas (BI) risinājumu.
Atslēgas vārdi Ražošanas vadības sistēma, Augsto tehnoloģiju industrija, ERP sistēmas, Mākoņbāzēta ERP, SAP Business ByDesign, Uzņēmuma darbības efektivitāte, Biznesa inteliģence.
Atslēgas vārdi angļu valodā Production Management System, High-Tech Industry, ERP Systems, Cloud-Based ERP, SAP Business ByDesign, Operational Efficiency, Business Intelligence.
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 07.06.2023 10:31:44