Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ražošanas tehnoloģija
Nosaukums Griešanas režīmu ietekme uz virsmas raupjumu, virpojot mīksta metāla kompozītu.
Nosaukums angļu valodā Influence of cutting regimes on surface roughness in turning of soft alloy composite.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Artis Kromanis
Recenzents Marina Čerpinska
Anotācija Šis pētījums ziņo par griešanas ātruma, padeves ātruma un griezuma dziļuma ietekmi uz mīksto sakausējumu kompozītmateriālu, kurā izmantotais darba materiāls ir Somaloy-500. Kompozītmateriāls sastāv no mīkstas matricas, kas satur tajā iestrādātus stiegrojuma materiālus. Šī pētījuma mērķis ir izprast dažādu griešanas parametru un apstākļu ietekmi uz apstrādātās virsmas kvalitāti un noskaidrot vidējo virsmas raupjumu (Ra). Pētījumā tiek izmantota eksperimentāla metodoloģija, kas ietver Somaloy 500 materiāla ārējā diametra pagriešanas eksperimentus dažādos griešanas režīmos. Apsveramie parametri ir griešanas ātrums, padeves ātrums un griešanas dziļums. Kvantitatīvie dati analīzei tiek iegūti, izmantojot virsmas raupjuma testeri, lai izmērītu virsmas raupjumu. Regresijas analīzes izmantošana tiek izmantota, lai noteiktu korelāciju starp griešanas parametriem un iegūto virsmas raupjumu. Analīzes mērķis ir noteikt galvenos mainīgos lielumus, kas veicina virsmas raupjuma izmaiņas, un tiem atbilstošos ietekmes līmeņus. Izprotot šos starpsavienojumus, ir iespējams uzlabot griešanas procedūras, lai sasniegtu paredzēto virsmas raupjumu kaļamā sakausējuma kompozītmateriālos.
Atslēgas vārdi griešanas režīmi, virsmas raupjums, virpošana, mīksto sakausējumu kompozīti, Somaloy 500, regresijas analīze.
Atslēgas vārdi angļu valodā cutting regimes, surface roughness, turning, soft alloy composites, Somaloy 500, regression analysis.
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 06.06.2023 15:20:41