Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Ventilācijas elementu ar tora formas izgriezumiem efektivitātes izpēte
Nosaukums angļu valodā Investigation of effectivity of ventilation elements with torus shape cut-out
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Aleksandrs Januševskis
Recenzents Shravan Koundinya Vutukuru
Anotācija Rūpnieciskajā un lielas darba slodzes vidē viena no svarīgākajām problēmām ir bijusi, ka darbinieku ķermeņa temperatūrai jābūt komforta zonā un drēbēm, kuras viņi valkā, jābūt pietiekami pakļautām ventilācijai, lai tā regulētu gaisa plūsmu auduma un ķermeņa iekšpusē, kas palīdzētu samazināt. ķermeņa temperatūra un karstuma stress. šim nolūkam ir izstrādātas dažādas procedūras, un manā darbā es aprēķināju un novērtēju 11 ventilācijas elementus (ELCore45Op-1 līdz ELCore45Op-11), kas ir piestiprināti pie vienkāršotas elipses ķermeņa augšdaļas jakas. Divdesmit divas skaitļošanas šķidruma dinamikas (CFD) analīze, mūsu gadījumā SolidWorks plūsmas simulācija, tika veikta ar diviem dažādiem ieplūdes ātrumiem 2m/s un Vx = 1,732 m/s. Vy = 1 m/s un Vz = 0 m/s. Siltuma plūsma, vides spiediens, lietotāja noteiktas materiāla īpašības jakai un cilvēka ķermenim tika ņemtas vienādas katram variantam. Iegūtie dati par spiediena starpību ΔP un temperatūras novirzi ΔT no SolidWorks plūsmas simulācijas tika ņemti, lai veiktu aproksimāciju KEDRO, lai atrastu visefektīvāko splaina līknes kontroles punkta pozīcijas ‘R’ koordinātu ventilācijas elementiem minimālajai spiediena starpībai ΔP. Mazāks ΔP nozīmē mazāku enerģijas zudumu un efektīvāku dzesēšanu, un vairāk ΔT nozīmē efektīvāku dzesēšanu.
Atslēgas vārdi Spiediena starpība, Temperatūras starpība, Ieplūdes ātrums, Termiskais komforts, Aproksimācija, Temperatūra, Ventilācija, Siltums, Efektivitāte.
Atslēgas vārdi angļu valodā Pressure difference, Temperature difference, Inlet velocity, Thermal comfort, Approximation, Temperature, Ventilation, Heat, Effectivity.
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 04.06.2023 23:58:56