Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Telekomunikāciju tehnoloģijas un datu pārraides inženierija
Nosaukums Optisko polarizācijas kontrolieru parametru mērījumi
Nosaukums angļu valodā Measurements of parameters of optical polarization controllers
Struktūrvienība 13100 Telekomunikāciju institūts
Darba vadītājs Andis Supe
Recenzents Jurģis Poriņš
Anotācija Darbā tiek apskatīti optiskās polarizācijas pirmsākumi, optisko polarizācijas kontrolieru darbības pamatprincipi, klasificēti to veidi aprakstīti iegūtie parametri un kā tos iegūst. Darba mērķis ir eksperimentāli laboratorijā pārbaudīt dažāda tipa polarizācijas kontrolieru darbību nomērot ar polarimetru gaismas polarizācijas stāvokli Stoksa parametru formātā. Eksperimentāli tika mērīti dažādu polarizācijas kontrolieru parametri ar polarizācijas attēlojumu uz Puankarē sfēras balstoties uz Stoksa parametriem. Darba ietvaros tika mēģināti dažādi slēgumi ar standarta vienmodas šķiedru, polarizācijas saglabājošo PANDA tipa šķiedru, polarizatoru un trīs dažādiem polarizācijas kontrolieriem, lai salīdzinātu, kā katra no komponentēm ietekmē gaismas polarizācijas stāvokli. Darbs satur 48 lappuses, 40 attēlus, 1 formula un 49 literatūras avotus
Atslēgas vārdi Optiskā šķiedra, Optiskās polarizācijas vēsture, Polarizācijas kontrolieri, Gaismas viļņi, Polarizētā un Nepolarizētā gaisma, Stoksa parametri, Puankarē sfēra, Polarizācijas kontrolieru parametru mērījumi.
Atslēgas vārdi angļu valodā Optical fiber, History of optical polarization, Polarization controllers, Light waves, Polarized and Unpolarized light, Stokes parameters, Poincaré sphere, Polarization controller parameter measurements.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 03.06.2023 21:22:49