Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Mehatronika
Nosaukums ROBOTIZĒTAS ZIVJU ŠĶIROŠANAS LĪNIJAS IZSTRĀDE
Nosaukums angļu valodā Development of robotized fish sorting line 
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Jānis Lungevičs
Recenzents Staņislavs Žiličs
Anotācija Bakalaura darbā ar nosaukumu "Robotizēta zivju šķirošanas līnija" tiek izstrādāta robotizēta līnija, kas ar tehniskās redzes un robotu līdzdalību spētu sagatavot zivs produkciju tālākiem apstrādes procesiem. Darba izstrādi veic Gints Grasis. Darbā aplūkotas kinemātisko shēmu salīdzināšana un izvēle. Rāmja konstrukcijas izstrāde un slodžu simulēšana. Konveijeru ātruma un jaudas aprēķini. Vārpstu un gultņu slodžu aprēķini un kritisko izmēru noteikšana. Lentes izmēra un tipa apsvērumi un izvēle. Modulāras un daudzfunkcionālas līnijas izstrāde. Tehniskās redzes pamatprincipi un sistēmu integrēšana. Satvērēju veidu salīdzinājums, izvēle un izstrāde. Darba drošības pasākumi un ekonomiskais pamatojums. Uzsvērts, cik svarīgi ir izveidot modulāru un daudzfunkcionālu līniju, kas var pielāgoties dažādām zivju šķirošanas un apstrādes prasībām. Modulāro komponentu ieviešana un mērogojamība nodrošina daudzpusību un rentabilitāti. Darba secinājumos uzskaitītas vairākas izstrādes procesā identificētas problēmas – cauruļu rāmju ražošanas efektivitāte, prasībām atbilstoša produkta zudumi , problēmas kamerā identificēt atbilstošo produktu un eksperimentā konstatētās produkta satveršanas, pārvietošanas problēmas. Problēmām piedāvāti risinājumi, no kuriem satveršanas problēmas risinājums iekļauts darba nodaļā - 8.2 satvērēja izstrādeDarbs izstrādāts uz 78 lappusēm. Darba iekļaujot – 1 tabulu, 46 attēlus, 44 literatūras avotus, 2 pielikumus.
Atslēgas vārdi ABB IRB 340, Pickmater, elektromotori, enkoderi, softgripperi, vakuuma satvērēji, kvadrātcauruļu konstrukcijas, nerūsējošais tērauds, pārtikas apstrāde, 2 soļu attēla atpazīšana, Euler-Bernoulli siju teoriju, slodžu simulācija.
Atslēgas vārdi angļu valodā ABB IRB 340, Pickmater, electric motors, encoders, softgrippers, vacuum grippers, square tube structures, stainless steel, food processing, 2-step image recognition, Euler-Bernoulli beam theory, simulation of loads.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 01.06.2023 10:28:29