Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Kiberdrošības inženierija
Nosaukums Lietu interneta un tā elementu uzbrukuma zonu analīze, ievainojamību izpēte un problēmu risināšanas risinājumu piedāvājums
Nosaukums angļu valodā Analysis of Attack Zones on IoT and its Elements, Research Vulnerabilities and Offering of Problem Solving Solutions
Struktūrvienība 12100 Informācijas tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Antons Patļins
Recenzents Dmitrijs Bļizņuks
Anotācija Lietu internets ir kļuvis par pārveidojošu sistēmu ar tālejošām globālām sekām. Tas ir pārveidojis daudzas nozares, nodrošinot tiešsaistes konsultāciju pakalpojumus, apmaiņu un netraucētu informācijas plūsmu. Šis maģistra darbs pēta pašreizējo IoT tehnikas līmeni, piedāvājot rūpīgu tā vēstures, īpašību, izaicinājumu, draudu, uzbrukumu, saistīto darbu, drošības arhitektūras un pētniecības robežu izpēti. Šī maģistra darba galvenais mērķis ir izgaismot viskritiskākos drošības jautājumus un uzbrukumus, kas notiek dažādos IoT ekosistēmas slāņos. Turklāt tā pēta pašreizējos ietekmes mazināšanas pasākumus un stratēģijas. Galvenā tēma ir IoT pakalpojumu drošības un aizsardzības nodrošināšana. Šajā maģistra darbā liels uzsvars tiek likts uz IoT ierīcēm, kas kalpo par IoT infrastruktūras pamatu un ir ārkārtīgi svarīgas. Detalizētas diskusijas ir saistītas ar uzbrukumiem šīm ierīcēm un to aizsardzības metodēm. Tas ietver padziļinātu analīzi, argumentus un diskusijas par ierīces drošību un pretpasākumiem. Šī maģistra pētījuma galvenais mērķis ir izpētīt lietu interneta ierīču kā tīkla uzbrukuma rīku potenciālu. Lai to paveiktu, tiek piedāvāts modelis, lai sistemātiski pārbaudītu un novērtētu drošības risinājumus, sākot ar projektēšanas procesu. Šīs metodes mērķis ir samazināt riskus un uzlabot IoT sistēmu vispārējo drošības stāvokli. Noslēgumā, šis maģistra darbs sniedz rūpīgu IoT ainavas izpēti, koncentrējoties uz drošības izaicinājumiem un uzbrukumiem. Tas iekļaujas IoT ierīču aizsardzībā, iespējamo tīkla ievainojamību analīzē un visaptverošu drošības risinājumu izstrādē. Šis pētījums veicina izpratni par IoT drošību un atvieglo stingru aizsardzības pasākumu izstrādi, pievēršoties šiem kritiskajiem aspektiem. Šis darbs sastāv no 90 lappusēm, ieskaitot 23 attēlus, 1 tabulu un papildu 5 pielikuma lappuses, tas ir pētījums ar skaitļiem un tabulām ar galvenajiem secinājumiem un datiem.
Atslēgas vārdi kiberdrošības draudi un uzbrukumi, lietu internets , DDoS, ierīču autorizācija un autentifikācija, Drošas ierīces ar ierobežotu piekļuvi, Datu konfidencialitāte un intimitāte.
Atslēgas vārdi angļu valodā Cybersecurity threats and attacks, Internet of Things , DDoS, device authorization and authentication, Secure devices with limited access, Data privacy & Integrity.
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 31.05.2023 10:33:45