Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums Vairākslāņu grafu vizualizēšanas metožu eksperimentāls novērtējums ar "JavaScript" bibliotēkām
Nosaukums angļu valodā Experimental Evaluation of Multilayer Visualization Methods with JavaScript Libraries
Struktūrvienība 12100 Informācijas tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Jānis Grabis
Recenzents Artūrs Braučs
Anotācija Bakalaura darba mērķis ir noteikt efektīvāko veidu vairākslāņu grafu implementēšanai ar “JavaScript” bibliotēkām. Darba uzdevumi ir izpētīt vairākslāņu grafu vizualizācijas pamatprincipus, izveidot vairākslāņu grafu prototipu tīmekļa lapā ar “JavaScript” bibliotēkām, pārbaudīt “JavaScript” bibliotēku veiktspēju ar lieliem datiem. eksperimentāli salīdzināt “JavaScript” bibliotēkas. Darba izstrādes procesā tika izveidoti vairākslāņu grafu prototipi ar trim bibliotēkām, pēc tam modificēti algoritmi, lai pārbaudītu “JavaScript” bibliotēkas veiktspēju un kvalitatīvi salīdzinātu. Rezultātā tika konstatētas “JavaScript” bibliotēku vājās un stiprās puses, algoritmu izmēri un novērtēta vairākslāņu grafu interaktivitāte . Darba apjoms 56.lpp., 10 tabulas, 34 attēli.
Atslēgas vārdi Vairākslāņu grafs, vairākslāņu grafu vizualizēšana, JavaScript programmēšanas valoda, D3.js, Cytoscape.js, Vis.js.
Atslēgas vārdi angļu valodā Multilayer graphs, visualization of multilayer graphs, JavaScript programming language, D3.js, Cytoscape.js, Vis.js.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2023 23:06:13