Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums Optimālākā “Linux” distributīva izvēle ilgtspējīgai izmantošanai valsts informāciju sistēmās
Nosaukums angļu valodā The Selection of the Most Optimal Linux Distribution for Sustainable Use in State Information Systems
Struktūrvienība 12100 Informācijas tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Jānis Kampars
Recenzents Artis Ābolts
Anotācija Pēdējo desmitgadu laikā izstrādātāji ir radījuši plašu skaitu “Linux” operētājsistēmas distributīvu. Šis izvēles plašums ir sarežģījis “Linux” distributīvu izvēles procesu, īpaši valsts institūcijām, kam bez tehniskām prasībām ir arī jāņem vērā juridiski un birokrātiski faktori. Šī darba mērķis ir identificēt galvenās atšķirības starp izmantotākajiem “Linux” distributīviem un novērtēt valsts institūcijas prasības “Linux” distributīviem, ko izmanto datu centros, lai uzturētu valsts informāciju sistēmas. Analīzes rezultātā ir iegūti konkrēti kritēriji un ierobežojumi, uz kuru bāzes ir izstrādāta rekomendāciju sistēmas prototips elektroniskas formas veidā, kas, balstoties uz lietotāja sniegtu informāciju, rekomendē optimālāko “Linux” distributīvu, kas ir visaugstāk novērtēts pēc iepriekš izvirzītajiem kritērijiem un ierobežojumiem. Novērtējot izstrādāto prototipu ir izvirzīti ieteikumi šī lēmumu pieņemšanas procesa uzlabošanai. Darba apjoms - 59. lpp., 6 tabulas, 24 attēli un 2 pielikumi. Darbs atsaucas uz 64 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi Linux, Linux distributīvi, lēmumatbalsta sistēmas, rekomendāciju sistēmas, valsts informāciju sistēmas.
Atslēgas vārdi angļu valodā Linux, Linux distributions, decision support systems, recommender systems, state information systems.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2023 20:24:14