Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums Virtuālās IT projektu vadības vides izveide
Nosaukums angļu valodā Development of Virtual IT Project Management Environment
Struktūrvienība 12100 Informācijas tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Rūta Pirta-Dreimane
Recenzents Artis Ābolts
Anotācija Bakalaura darba ietvaros tika pētīta Spējās projektu vadības metodoloģijas nozīme projektu vadībā. Tiek analizēta Spējās metodoloģijas paņēmienu efektivitāte, plānojot, izpildot, uzraugot un kontrolējot projekta aktivitātes. Bakalaura darbā tika identificēta labākā prakse un problēmas, kas saistītas ar Spējās projektu vadību visā projekta dzīves ciklā. Izmantojot tādus nozares standartiem atbilstošus rīkus kā Jira, Confluence un GitHub, projekts tika vadīts un kontrolēts. Bakalaura darbs ietver visaptverošu literatūras pārskatu, simulācijas pieeju un datu vākšanu, izmantojot personīgo pieredzi, novērojumus un dokumentu analīzi. Rezultāti liecina par priekšrocībām, ko sniedz Spējās projektu vadības metožu īstenošana, tostarp efektīva plānošana, komunikācija un sadarbība. Tiek uzsvērta paraugprakse, piemēram, iteratīva attīstība, biežas atgriezeniskās saites un adaptīva plānošana. Bakalaura darba ietvaros aplūkoti arī tādi izaicinājumi kā prasību maiņa un komandu pašorganizēšanās, sniedzot ieteikumus efektīvai vadībai Spējās metodoloģijas kontekstā. Kopumā bakalaura darbs sniedz vērtīgu ieskatu Spējās projektu vadības jomā, kalpojot par resursu, lai uzlabotu izpratni par Spējās projektu vadības metodēm un to piemērošanu visā projekta dzīves ciklā. Darbs satur 64 lappuses, 25 attēlus, 7 tabulas un 39 izmantoto informācijas avotus.
Atslēgas vārdi IT projektu vadība, Spējā metodoloģija, Scrum, programmatūras izstrādes dzīves cikls, projektu vadības rīki
Atslēgas vārdi angļu valodā IT Project management, Agile methodologies, Scrum, software development life cycle, project management tools.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2023 20:54:13