Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Rīgas Universālā termināla piestātņu modernizācija un paplašināšana ar mērķi palielināt kravu apgrozījumu Rīgas Brīvostā
Nosaukums angļu valodā Modernization and Expansion of the Berths of the Riga Universal Terminal to Increase Cargo Turnover in the Freeport of Riga.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Jevgēņijs Garbuzs
Recenzents Sergejs Bratarčuks
Anotācija Bakalaura darbā ir pētītas “Rīgas universālā termināla” piestātnes, kurās tiek pietauvoti dažādu veidu kuģi un kurās tiek apstrādātas visdažādākās kravas. “Rīgas universālais termināls ” ietver sevī septiņas piestātnes un vienlaicīgi var apstrādāt septiņus kuģus, ja kuģu iegrime un gabarītu lielumi attiecīgi ir piemēroti piestātņu parametriem. “Rīgas universālais termināls” ir lielākais universālais termināls Rīgas Brīvostā, kurš var apstrādāt jebkura veida kravas, tāpēc bakalaura darbā tika veikta piestātņu izpētīšana, un izvirzīta hipotēze, kā varētu modernizēt un paplašināt “Rīgas universālā termināla” piestātnes, ar mērķi palielināt Rīgas brīvostas kravu apgrozījumu un nodrošināt augstāku konkurētspēju starptautiskajā tirdzniecībā. Bija uztaisīta analīze ar mērķi noskaidrot kādas ir šīs piestātnes stiprās un vājās puses. Tika veikta arī tehniskā analīze, lai noteiktu, kādas modernizācijas ir nepieciešamas, lai uzlabotu piestātnes darbību un palielinātu apstrādātu kravas apjomu, kā arī tika veikts salīdzinājums ar citiem līdzīgiem termināļiem Eiropā un citās pasaules valstīs, lai identificētu labās prakses piemērus un idejas, kuras varētu piemērot Rīgas universālajam terminālam. Diploma darbā aprakstītas vairākas modernizācijas idejas, piemēram, jaunu piestātņu izveidi, esošo piestātņu modernizācija, efektīvākas kravu manipulācijas sistēmas ieviešanu un citas iniciatīvas, kuras palīdzes uzņemt lielāku kuģu skaitu un, palielināt pārstrādāto kravas apjomu un uzlabot termināļa darbību.
Atslēgas vārdi Rīgas Universālais termināls, apstrādājamo kravu apjomi, jaunās tehnikas izmaksas, piestātņu paplašināšana, kravas apgrozījumu palielināšana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Riga Universal Terminal, cargo volumes, cost of new equipment, berth expansion, increasing cargo turnover.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2023 19:32:24