Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Telekomunikāciju tehnoloģijas un datu pārraides inženierija
Nosaukums MIMO un vienkanāla bezvadu sakaru sistēmu izpēte
Nosaukums angļu valodā Research on MIMO and single-channel wireless communication systems
Struktūrvienība 13100 Telekomunikāciju institūts
Darba vadītājs Guntis Ancāns
Recenzents Elans Grabs
Anotācija Šī bakalaura darba tēma ir “MIMO un vienkanāla bezvadu sakaru sistēmu izpēte”. Darba mērķis ir izpētīt un salīdzināt šo divu sistēmu darbību, atsaucoties uz teoriju un praktisko darbu. Darba teorētiskajā daļā tiek pētīti MIMO un vienkanāla bezvadu sakaru sistēmu darbības principi, iekļaujot SISO, SIMO, MISO, MIMO, SU-MIMO un MU-MIMO tehnoloģiju darbības principus, kā arī izpētīts MIMO pielietojums Wi-Fi un 5G tīklā. Tāpat arī tiek veikts salīdzinājums starp MIMO un vienkanāla sakaru sistēmām, lai izceltu to priekšrocības un ierobežojumus. Teorijas pēdējās nodaļas ir veltītas antenu kodēšanas un pārraides signāla dupleksēšanas veidiem, ieskaitot telpisko daudzveidību, telpisko multipleksēšanu, frekvences dalīšanas dupleksu (FDD) un laika dalīšanas dupleksu (TDD), kā arī tiek sniegts īss apraksts par simulācijas programmu "HTZ Communications". Praktiskās daļas pirmajā nodaļā tiek veiktas simulācijas programmā "HTZ Communications" , kur tiek salīdzināts procentuālais pārklājums starp SISO 1x1 un MIMO 4x4 antenām, atkarībā no parametriem tādiem kā bāzes staciju augstums, antenas noliece, raidītāja jauda un radioviļņu izplatīšanās modelis. Otrajā nodaļā tiek veikta Latvijas operatora SISO un MIMO caurlaides joslas ātrumu datu ieguve un to analīze. Darba noslēgumā ir izklāstīti secinājumi, kas sniedz pārskatu par MIMO un vienkanāla bezvadu sakaru sistēmu izpētes rezultātiem. Bakalaura darbs sastāv no 42 lappusēm, 25 attēliem, 4 tabulām un 26 izmantotiem literatūras avotiem.
Atslēgas vārdi Bezvadu sakaru tehnoloģijas, vienkanāla sistēmas, SISO, SIMO, MISO, MIMO, SU-MIMO, MU-MIMO, HTZ Communications
Atslēgas vārdi angļu valodā Wireless communication technologies, single-channel systems, SISO, SIMO, MISO, MIMO, SU-MIMO, MU-MIMO, HTZ Communications.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 28.05.2023 16:12:43