Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Zviedrijas naftas produktu termināļa "Bergs" slēgšanas ietekme uz degvielas piegāžu loģistikas ķēdi un emisijas apjomu.
Nosaukums angļu valodā The Impact of the Closure of the Swedish Oil Product Terminal "Bergs" on the Fuel Supply Logistics Chain and the Volume of Emissions.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Aloizs Lešinskis
Recenzents Jevgēņijs Garbuzs
Anotācija Šajā maģistra darbā tiek pētīta Zviedrijas naftas produktu termināļa "Bergs" slēgšanas ietekme uz degvielas piegāžu loģistikas ķēdi un emisijas apjomu. Tostarp ir apskatīti naftas produktu transportēšanas, uzglabāšanas un piesārņojumu veidi. Pētījums analizē 30 degvielas uzpildes staciju degvielas piegāžu izmaksas no Bergs termināļa Zviedrijā un iespējamos piegāžu veidus no blakus termināļiem pēc Bergs termināļa slēgšanas 2033. gadā. Darbā ir aprēķinātas izmaksas, ja uzņēmums sāktu lietot citus tuvumā esošos termināļus vai pēc slēgšanas turpinātu lietot tikai termināļus, kas jau šobrīd tiek lietoti. Kā arī tiek izvirzīti ieteikumi esošās loģistikas ķēdes optimizācijai līdz 2033. gadam. Ir aprēķināts ka uzņēmumam veicot degvielas piegādes no Bergs termināļa uz degvielas uzpildes stacijām izmaksā 774 343 eiro. Ja uzņēmums nelietotu Bergs termināli, bet lietotu citus tuvākos naftas termināļus izmaksas palielinātos līdz 828 395 eiro, kas ir apmēram par 7% vairāk. Sliktākajā gadījumā, ja pēc termināļa slēgšanas uzņēmums varētu lietot tikai termināļus, kurus lieto jau šobrīd izmaksas palielinātos līdz 1 690 793 eiro, kas ir divreiz vairāk nekā degvielas piegādes izmaksā šobrīd. Izmaksu palielinājums ir saistīts ar lielāku nobraucamo distanci, lai veiktu degvielas piegādes. Saistībā ar šo, līdzīgi pieaug arī kaitīgo izmešu apjoms, kas tiek radīts no auto transporta. Maģistra darbs sastāv no 18 attēliem, 13 tabulām, 39 formulām, 38 atsaucēm un 3 pielikumiem.
Atslēgas vārdi Zviedrijas naftas produktu termināļa "Bergs" slēgšanas ietekme uz degvielas piegāžu loģistikas ķēdi un emisijas apjomu.
Atslēgas vārdi angļu valodā The Impact of the Closure of the Swedish Oil Product Terminal "Bergs" on the Fuel Supply Logistics Chain and the Volume of Emissions
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 26.05.2023 20:56:33