Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Autoceļa P132 un apvedceļa A5 transporta plūsmas modelēšana un optimizācija.
Nosaukums angļu valodā Traffic Flow’s Optimization and Modeling of the P132 Motorway and the A5 Bypass.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Māris Hauka
Recenzents Emma Šidlovska
Anotācija Maģistra darbs – “Autoceļa P132 un apvedceļa A5 transporta plūsmas modelēšana un optimizācija”, ir veltīts transporta modelēšanas procesam, ietverot esošo, nākotnes un piedāvāto uzlabojumu modeļus, kā arī situāciju analizēšanu un salīdzināšanu. Maģistra darbu izstrādāja – Aleksandrs Kiriļčenko un Dāvids Leopolds Ozoliņš (turpmāk autori), un to vadīja – Māris Hauka (turpmāk profesors). Šajā darbā tika apskatīti teorētiskie modelēšanas un autosatiksmes organizēšanas principi, kā arī aplūkotas mikroskopiskās modelēšanas programmas un to iespējas. Darba teorētisko bāzi papildina praktiski, mikrosimulāciju programmā Vissim, veidotie transporta tīkla modeļi. Autori kā par pamatu darba izstrādei ņem datus, kuri tika iegūti skaitīšanas procesā un teorētiski pielīdzināti esošai situācijai. Tālāk darba autori izvēlās statiskās modelēšanas metodi, lai attēlotu reāllaika modeļa darbspēju pēc iegūtajiem datiem, kā arī, lai veiktu modeļu salīdzinājumus un piedāvātu savus risinājumus infrastruktūras uzlabošanai. Darbs sastāv no ievada, pamatnodaļām, apakšnodaļām, pētnieciskās daļas un secinājumiem. Pamatnodaļas sastāv no 11 nodaļām un 43 apakšnodaļām kopā. Darbs kopumā sastāv no: 134 lapaspusēm, 66 attēliem, 32 tabulām, 161 aprēķinu formulām un 51 izmantotās literatūras avotiem. Atslēgas vārdi – Mikroskopiskā modelēšana, statiskā modelēšana, mikrosimulācijas, Vissim, transports, intensitāte, pārvads, LOS, estakāde, autoceļš, apvedceļš, sastrēgumi, aizkavējums, tīkla analīze, transporta plūsma, satiksme, Mārupe, Salaspils, Babīte, Jaunmārupe, A5, P132, Rail Baltica.
Atslēgas vārdi Mikroskopiskā modelēšana, statiskā modelēšana, mikrosimulācijas, Vissim, transports, intensitāte, pārvads, LOS, estakāde, autoceļš, apvedceļš, sastrēgumi, aizkavējums, tīkla analīze, transporta plūsma, satiksme, Mārupe, Salaspils, Babīte, Jaunmārupe, A5, P132, Rail Baltica.
Atslēgas vārdi angļu valodā Microscopic modeling, static modeling, microsimulations, Vissim, transport, intensity, overpass, LOS, flyover, highway, ring road, congestion, delay, network analysis, transport flow, traffic, Mārupe, Salaspils, Babīte, Jaunmārupe, A5, P132 , Rail Baltica.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 26.05.2023 12:49:25