Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmumu un organizāciju vadīšana
Nosaukums Darbinieku attīstības programmas izveide uzņēmumā “MBD Latvia”
Nosaukums angļu valodā Building Learning & Development program in MBD Latvia or Building Culture of Learning in MBD Latvia
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Daiga Ērgle
Recenzents Zanda Šmate
Anotācija Anotācija (Abstract in Latvian) Šī maģistra darba tēmas nosaukums ir “Darbinieku mācīšanās un attīstības procesa izveide mārketinga aģentūrā MBD Latvia”. Darba mērķis ir atrisināt cilvēkresursu vadības problēmu, izveidojot efektīvu personāla attīstības procesu, kura visparējais mērķis ir uzlabot darbinieku apmierinātību, uzņēmuma veiktspēju un tā konkurenci digitālā mārketinga pakalpojumu sniedzēju tirgū. Uzņēmuma biznesa problēma ir darbinieku mācīšanās un attīstības programmas trūkums, kas negatīvi ietekmē darbinieku produktivitāti, motivāciju un noturēšanu, kā arī apdraud ilgtspējīgas konkurējošās priekšrocības un izaugsmes potenciālu. Darbā tiek pētītas dažādas iespējas, kā kompānijā izveidot visaptverošu darbinieku attīstības procesu. Darba ietvaros veikta uzņēmuma iekšējās vides un darbaspēka analīze, kurai par pamatu izmantota uzņēmuma iekšējā informācija, un izmantotas kvalitatīvās un kvanitatīvās izpētes metodes. Teorētiskājā nodaļā izmantots plašs literatūra klāsts, kas ietver grāmatas, rakstus, pētījumus, gadījumu izpētes un video materiālu izmantošanu. Maģistra darbā autore izvirza 3 rekomendāciju blokus, kas paredzēti darbinieku attīstības programmas ieviešanai uzņēmumā: jauno darbinieku uzņemšanas procesa ieviešana, darbinieku attīstības intervenču izstrāde projektu vadītājiem un digitālā mārketinga speciālistiem uzņēmumā. Darbs sastāv no 7 nodaļām, 7 tabulām un 10 attēliem, kā arī 4 pielikumiem un 63 atsaucēm. Darbs ir izstrādāts angļu valodā, izmantojot Amerikas Psiholoģijas asociācijas akadēmisko stilu (APA).
Atslēgas vārdi darbinieku attīstības programma, darbinieku izaugsme, personāla vadība
Atslēgas vārdi angļu valodā organizational learning, workplace learning, learning & development, human resource development, learning organization, learning in the flow of work.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 02.05.2023 17:52:45