Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmumu un organizāciju vadīšana
Nosaukums AS “Augstsprieguma tīkls” stratēģijas izstrāde akciju kotēšanai biržā un tās ietekmes analīze uz Latvijas kapitāla tirgu.
Nosaukums angļu valodā Development of JSC Augstsprieguma Tikls Initial Public Offering Strategy and Its Impact Analysis on Capital Market in Latvia
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Raimonds Lieksnis
Recenzents Aldis Greitāns
Anotācija Maģistra darba “Stratēģijas izstrāde Akciju sabiedrības “Augstsprieguma tīkls” publiskajam akciju piedāvājumam” mērķis ir izstrādāt kompānijas stratēģiju akciju kotēšanai biržā, veicinot kapitāla tirgus attīstību Latvijā un piesaistīt kapitālu AST obligāciju pārfinansēšanai. Darbu izstrādājot ir analizēta esošā situācija kapitāla tirgū Baltijā, citu AST profilam līdzīgu uzņēmumu finansēšanas stratēģija un citu valstij piederošu kapitāla uzņēmumu akciju piedāvājumu pieredze. Darbā ir izstrādāta AST uzņēmuma vērtības noteikšana un stratēģija akciju emitēšanai biržā, kā arī rekomendācijas AST uzņēmumam, AST īpašniekiem un citiem valsts uzņēmumiem. Darbā izmantoti 62 literatūras un mediju avoti par kapitāla tirgu, viedokļa līderiem, uzņēmumu finansēšanas iespējām un citu uzņēmumu pieredzi. Darba sastāvā ir 6 tabulas, 13 attēli un 1 pielikums. Darbs ir rakstīts angļu valodā.
Atslēgas vārdi Valsts kapitālsabiedrība; kapitāla tirgus; pirmreizējais publiskais piedāvājums; vērtības noteikšana
Atslēgas vārdi angļu valodā State-owned company; capital market; Initial Public Offering; company valuation
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 02.05.2023 16:33:31