Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Cilindriskā koka pārseguma galveno nesošo elementu darbības analīze", (Inž.pr. "Multifunkcionālā sabiedriska ēka ar koka karkasu")
Nosaukums angļu valodā "Behaviour analyses of the main load-carying members of arch type timber roof", ("Multifunctional public building with timber framework")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Dmitrijs Serdjuks
Recenzents Ģirts Kolendo
Anotācija Šis diplomdarbs tika uzrakstīts atbilstoši Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes prasībām un balstoties uz Būvkonstrukciju katedras saņemto uzdevumu. Darbs sastāv no divām daļām, kas ietver bakalaura daļu (Pētnieciskā daļa), kuras apjoms ir vismaz 40 lappuses, un inženierprojekta daļu, kuras apjoms ir vismaz 80 lpp. Bakalaura daļai izvēlētā tēma ir “Cilindriskās koka grīdas galveno nesošo elementu darbības analīze” un, pamatojoties uz bakalaura daļas tēmu, tika izstrādāts inženiertehniskais projekts ar nosaukumu “Daudzfunkcionāla sabiedriskā ēka ar koka rāmi”. Rakstot bakalaura daļu, tika ņemti vērā šādi punkti: • Veikta literatūras analīze par iespējamiem konstruktīviem variantiem daudzlaidumu ēkas risināšanai; • Izvēlēti un izskatīti trīs labākie rāmja dizaina risinājumi; • Tika salīdzināti trīs rāmja varianti vienādiem apstākļiem un izmēriem, tostarp trīslocīklu arkas, divlocīklu karkasa ar segmentu kopņu un divlocīklu rāmi ar savilkšanas iespēju; • Tika izvēlēts labākais karkasa variants un veikta racionāla ģeometrijas analīze atbilstoši šāda veida ierāmēšanai, pamatojoties uz tādiem faktoriem kā koksnes kopējā cena, materiālu patēriņš visai ēkai un apkure; Pamatojoties uz bakalaura darbā iegūtajiem racionāliem ģeometriskiem datiem, daudzfunkcionālās sabiedriskās ēkas inženierprojekts tika veidots no trīsviru karkasa, kas sastāv no divām pusarkām, 12 metru augstumā, 36 metru platumā un 72 metru garumā. Inženiertehniskajā daļā iekļauts nepieciešamo konstrukciju, mezglu aprēķins, būvniecības procesa apraksts, nepieciešamie risinājumi, kā arī iekļautas 8 A1 formāta lapas un kalendārais grafiks uz A0 formāta lapas. Darbs sastāv no 256 A4 formāta lapaspusēm, no kurām bakalaura daļa ir 78 lapaspuses un inženiertehniskā daļa 178 lapaspuses.
Atslēgas vārdi Koks, Multifunkcionālā ēka, Arka
Atslēgas vārdi angļu valodā Wood, Multifunctional building, Arch
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 08.02.2023 21:23:34