Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Publiskās bibliotēkas “Lībiešos”, Piņķos", (Bak.darbs "Stikla un profila savienojums stikloto fasāžu konstrukcijās ar strukturālo hermētiķi")
Nosaukums angļu valodā "Public library in “Libiesi”, Pinki, Latvia", ("Structural glazing joint in glazed curtain wall")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Kaspars Kalniņš
Recenzents Rihards Gailītis
Anotācija Diplomprojekts izstrādāts latviešu valodā un sastāv no 2 daļām: pētnieciskās daļas un inženierprojekta. Diplomprojekta kopējais apjoms ir 166 lpp., t. sk. 12 pielikumi, 29 tabulas un 112 attēli. Inženierprojekta grafiskā daļa sastāv no 10 A1 formāta lapām. Pētnieciskās daļas tēma ir stikla un profila savienojums stikloto fasāžu konstrukcijās un tā materiāls: strukturālais hermētiķis. Pētīta strukturālā hermētiķa šuves loma stikla – alumīnija sistēmu fasādēs, hermētiķa materiāla īpašības un šuves aprēķinu metodes. Apzinātas attīstības iespējas, ko sniedz šī stikloto fasāžu komponenta padziļināta izpēte un fasāžu industrijas tendences, kas pieprasa šādu izpēti. Noslēgumā veikts strukturālā hermētiķa mehānisks tests bīdē. Inženierprojekta tēma ir pašvaldības bibliotēka Piņķos, Babītes pag., Mārupes nov., “Lībiešos”, kas ir publiska četrstāvu ēka ar kopējo telpu platību 3 704.1m2. Ēkas karkasu veido tērauda elementi, pārseguma nesošais klājs: dobie dzelzsbetona paneļi. Norobežojošā konstrukcija: stikla-alumīnija sistēmas elementfasāde. Inženierprojekta ietvaros plānota ēkas arhitektūra, izstrādāti un aprakstīti tehniskie risinājumi, sagatavoti rasējumi un veikta būvdarbu organizēšana.
Atslēgas vārdi stiklotās fasādes, stikla – alumīnija fasādes, strukturālais hermētiķis
Atslēgas vārdi angļu valodā glazed facades, curtain wall, structural adhesive
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 08.02.2023 17:00:04