Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Elektronikas ražošanas ēka ar biroja telpām Talsos, Kr.Valdemāra ielā 83”, (Bak.darbs "Ūdens/cementa attiecības ietekme uz eksponētā betona krāsu")
Nosaukums angļu valodā "Electronics manufacturing Building with office space in Talsi, Kr. Valdemara Street 83", ("Effect of Water / Cement ratio on the color of exposed concrete")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Baiba Gaujēna
Recenzents Ģirts Kolendo
Anotācija Diplomdarbs izstrādāts Rīgas Tehniskajā universitātē, Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, Būvražošanas katedrā un Būvkonstrukciju katedrā. Diplomprojekts sastāv no divām daļām, no bakalaura pētījuma daļas, kuras tēma ir “Ūdens/Cementa attiecības ietekme uz eksponētā betona krāsu” un inženierprojekta daļas “Elektronikas ražošanas ēkas ar biroja telpām Talsos”. Diplomprojekta pētnieciskās daļas tēma “Ūdens/Cementa attiecības ietekme uz eksponētā betona krāsu”. Pētnieciskā daļa sastāv no divām daļām – literatūras apskata un eksperimentālās daļas. Literatūras apskatā ir apkopota informācija par eksponēto betonu, kāpēc pēdējo gadu laikā tas kļuvis tik populārs un kādi normatīvi regulē un kontrolē eksponētā betona atbilstību normām. Inženierprojekta daļas tēma “Elektronikas ražošanas ēkas ar biroja telpām Talsos”. Elektronikas ražotne tiek projektēta Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā 83. Ēka paredzēta elektronikas sīkpreču ražošanai. Ēka sastāv no viena virszemes un viena pazemes stāva ar kopējo platību 1111.40 m2. Inženierprojekta izstrādes mērķis ir uzprojektēt ražošanas ēku ar biroja telpām Talsos, veicot nepieciešamos aprēķinus atbilstoši izvēlētajiem konstruktīvajiem risinājumiem, izmantojot šobrīd spēkā esošos būvniecības normatīvus, Ministru Kabineta noteikumus un Eirokodeksu. Galvenie ēkas elementi, kas tiek aprēķināti darbā ir stabveida pamats, metāla kolonna un jumta konstrukciju veidojoša metāla sija. Darbs sastāv no 218 A4 lapaspusēm. Darbā iekļauti 81 attēls, 36 tabulas un 48 izmantoti literatūras avoti, kā arī 9 A1 rasējumi . No tiem 52 attēli, 9 tabulas un 9 literatūras avoti iekļauto pētnieciskajā daļā, un 29 attēli, 27 tabulas un 39 literatūras avoti iekļauti inženierprojekta daļā
Atslēgas vārdi Ūdens/Cementa attiecības ietekme uz eksponētā betona krāsu
Atslēgas vārdi angļu valodā Effect of Water / Cement ratio on the color of exposed concrete
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 08.02.2023 11:17:56