Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Lidmašīnas spārna konstrukcijas svārstību analīze.
Nosaukums angļu valodā Vibration analysis of aircraft wing structure.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Ivo Vaicis
Recenzents Rihards Indriksons
Anotācija Promocijas darbā lidmašīnas spārna projektēšana, izmantojot Solid darbus un papildus stresa analīzi tiek veikta frekvences analīze. Nodarbinātība analīzes pētījuma veikšanā ir ievērojama priekšrocības aeronautikā, Analīze tika veikta, izmantojot programmatūru Solid works, un Mērķis ir diagnosticēt biežuma ietekmi gaisa kuģa spārnos, tāpēc tika veikta arī frekvences analīze vieta, kur to aprēķināt, izmantojot programmatūru Solid works, Pētnieki no visas pasaules irveic vairākus pētījumus par spārnu konstrukciju, lai padarītu lidmašīnas spārnus stabilākus un izturīgākus dinamiskie iestatījumi. Sākotnējais spārna dizains ietver aerosola spārna izvēli, spārna laukumu spārnu, slodzes īpašības un spārna svaru. Šis uzdevums ietver projektēšanu lidmašīnas spārnu konstrukcijas, izmantojot 2024-T3, alumīnija sakausējuma materiālu. Režīma izpēte tiek veikta Cietie darbi, ievadot spārna ģeometrijas un materiāla īpašību prasības. The mērķis atpaliek no grafika, izmantojot režīma pētījumu, ir noteikt dabiskās frekvences spārnu konstrukcijas vibrācijas raksturlielumiem, izmantojot divus dažādus materiālus. Režīms pārbaude parāda arī korelāciju starp spriegumu un deformāciju atbilstošs frekvences režīms. Šī ziņojuma galvenais mērķis ir salīdzināt dabisko frekvence un deformācijas, kā arī strukturālās īpašības (padziļināta principa spriegums, Von mises,Lidmašīnas spārna spriegums, Von mises deformācija utt.) ar izmainītām materiāla izmaiņām. Es veicu analīzi un pētīt ar diviem dažādiem materiāliem, kas ir 1060 sakausējuma un 2024-T3 alumīnija sakausējuma saprast atšķirību starp diviem sakausējuma materiāliem.
Atslēgas vārdi Spārnu Dizains, Frekvences Analīze, Spriedzes Deformācijas Analīze, Salīdzinošs Pētījums, CFD Analīze, Cietie Darbi 2021, Sakausējums 1060, 2024-T3 Sakausējums.
Atslēgas vārdi angļu valodā Wing Design, Frequency Analysis, Stress Strain Analysis, Comparative Study, CFD Analysis, Solid-Works2021,Alloy 1060, 2024-T3 Alloy.
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 16.01.2023 17:00:52