Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Muitas un nodokļu administrēšana
Nosaukums „Muitas maksājumu administrēšana starptautiskās lidostas „Rīga” Muitas kontroles punktā”
Nosaukums angļu valodā “Administration of Customs Payments at the Customs Control Point of International Airport “Riga””
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Aivars Gulbis
Recenzents Sanita Dzene, VID Muitas pārvaldes direktora vietniece
Anotācija Bakalaura darba tēma ir “Muitas maksājumu administrēšana starptautiskās lidostas “Rīga” Muitas kontroles punktā”. Darba tēmas aktualitāti nosaka stabila kravu un pasažieru plūsma no kuras ir atkarīga nodokļu maksātāju vēlme un nepieciešamība apmaksāt nodokļus par valstī ievestajām precēm. Pētījuma objekts ir muitas maksājumu administrēšana. Pētījuma priekšmets ir Lidostas muitas kontroles punkts. Pētījuma problēma ir muitas maksājumu administrēšana Lidostas muitas kontroles punktā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt muitas maksājumu administrēšanas nosacījumus un to pielietojumu Lidostas muitas kontroles punktā un sniegt priekšlikumus par to kā ir iespējams uzlabot un atvieglot muitas amatpersonām ikdienas darbu, kas saistīta ar nodokļu iekasēšanu no privātpersonām un juridiskām personām. Mērķa sasniegšanai tiks izpētīti muitas administrējamie maksājumi, noskaidroti administrēto maksājumu mērķis un funkcijas, tiks noskaidrots kā tiek administrēti maksājumi Lidostas muitas kontroles punktā, balstoties uz iegūto informāciju tiks izstrādāti secinājumi un priekšlikumi muitas maksājumu administrēšanas uzlabošanai un vienkāršošanai, gan muitas klientiem, gan muitas amatpersonām. Bakalaura darba pirmajā daļā apskatīts Lidostas “Rīga” muitas kontroles punkts tā struktūra un raksturīgākie konstatētie muitas noteikumu pārkāpumi. Bakalaura darba otrajā daļā apskatīti Latvijas muitas administrētie maksājumi un nosacījumi, kas attiecināmi gan uz fiziskām, gan juridiskām personām. Bakalaura darba trešajā daļā tika piedāvāts iespējamais veids muitas maksājumu iekasēšanas optimizācijā Lidostas muitas kontroles punkta pasažieru terminālī, kas ļautu mazināt muitas amatpersonām noslodzi, reorganizēt darba procesu pastiprinot kontroles pasākumus. Bakalaura darba apjoms ir 52 lappuses, ir iekļauti 7 attēli un 1 tabula. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā 39 vienības.
Atslēgas vārdi Muitas maksājumu administrēšana starptautiskās lidostas „Rīga” Muitas kontroles punktā
Atslēgas vārdi angļu valodā Administration of Customs Payments at the Customs Control Point of International Airport “Riga”
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 20.12.2022 16:07:43