Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Turbo rotācijas apļu ietekmes uz transporta plūsmu analīze" ("Valsts reģionālā autoceļa P111 Ventspils (Leči)-Grobiņa posma pārbūve")
Nosaukums angļu valodā "The Analysis of Turbo Roundabout Effect on the Traffic Flow" ("Reconstruction of the Motorway P111 Ventspils (Leči)-Grobiņa section")
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Atis Zariņš
Recenzents Oskars Koemecs
Anotācija Bakalaura darbs “Turbo rotācijas apļu ietekmes uz transporta plūsmu analīze” sniedz informāciju par turbo rotācijas apļiem un to projektēšanu, apraksta ietekmi uz dažādām satiksmes dalībnieku grupām, sniedz ieskatu par Latvijas pieredzi, kā arī atspoguļo turbo rotācijas apļa mikrosimulācijas programmā iegūtos datus. Pirmajā nodaļā turbo rotācijas apļi tiek apskatīti no teorētiskās puses, kurā aprakstīti to veidi un parametri, norādījumi projektēšanai, kā arī elementi. Otrajā nodaļā tiek apskatīts turbo rotācijas apļa piemērs un tā elementu salīdzinājums ar darba pirmajā daļā aprakstītajiem parametriem. Trešajā daļā tiek aprakstīta mikrosimulācijas programmā “PARAMICS” veiktā viena krustojuma trīs rotācijas apļu veidu, darbu gaita un iegūto rezultātu analīze. Tēma ir aktuāla, jo turbo rotācijas apļu koncepts pasaulē ir salīdzinoši jauns, un Latvijā parādījies tikai 2022. gadā. Kā arī Latvijas normatīvajos aktos tiem nav esošu normatīvu un norādījumu projektēšanai, tādējādi neveicinot to plašāku izmantošanu. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts būvprojekts “Valsts reģionālā autoceļa P111 Ventspils (Leči) – Grobiņa 42.-47. km pārbūve” Valsts reģionālais autoceļš pilda savienojuma starp blakusesošo novadu centriem funkciju, kā arī pieslēgumā nodrošina piekļuvi “Latvijas valsts meži” īpašumā esošam ceļam un blakus esošo privātīpašumu iedzīvotājiem. Bakalaura darba ar inženierprojektu kopējais apjoms ir 258 lapas. Bakalaura darbā ievietoti 38 attēli, 105 tabulas un 1 pielikums.
Atslēgas vārdi Turbo rotācijas aplis, Turbo rotācijas apļu analīze, Paramics, mikrosimulācija, transporta plūsmu analīze, P111, Valsts reģionālā autoceļa P111 pārbūve
Atslēgas vārdi angļu valodā Turbo roundabout, Paramics, Analysis of turbo roundabout, P111, microsimulation, Reconstruction of the Motorway P111
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 19.12.2022 12:34:03