Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Tirdzniecības centrs SĀGA, Rīgā"
Nosaukums angļu valodā "Shopping center SAGA ,Riga"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Aleksandrs Korjakins
Recenzents Aivars Matīss
Anotācija Diplomprojekta darbs sastāv no pētnieciskās daļas un inženierprojekta. Pētnieciskajā daļā tiek apskatīti modernie risinājumi tipveida ēku – specprojektu atjaunošanā un energoefektivitātes paaugstināšanā. Darbā ir iekļauta, moderno risināju tādu, kā saules paneļu, saules kolektoru un decentralizētas rekuperācijas sistēmas definīcijas, to īpašības un darbības spējas. Apskatīta ekonomiskā puse tehnoloģiju ieviešanā un sistēmu atmaksāšanās laikā, kā arī nepieciešamās prasības iekārtu uzstādīšanai. Atbilstoši veiktajam moderno risinājumu apskatam un to ekonomiskās puses ietekmes izvērtēšanai, tika secināts, ka moderno risinājumu ieviešana ir reāla un sniedz ilglaicīgu ekonomisko ieguvumu. Toties finansiālā ziņā iekārtu izmaksas ir salīdzinoši lielas un tipveida ēku – specprojektu atjaunošanā būtu nepieciešams valsts finansiālais atbalsts. Ņemot vērā to, ka zinātniskās literatūras pieejamība Latvijas klimatiskajiem apstākļiem ir ļoti maza, pētnieciskā daļa ir balstīta uz interneta vietnēs iegūtās informācijas, speciālistu vebināriem, kā arī reāliem tirgotāju cenu piedāvājumiem. Diplomprojekta inženierdaļas tēma ir “Tirdzniecības centrs SĀGA, Rīgā”, kurā ir apkopotas tāda veida sadaļas, kā ēkas arhitektūra un apdares apraksts, norobežojošo konstrukciju siltumtehniskais aprēķins, inženiertehniskā nodrošinājuma principiālie raksturojumi, atsevišķu konstruktīvo elementu analītiskie aprēķini, dimensionēšana, būvdarbu veikšanas plāns, darba drošības un vides aizsardzības pasākumi un objekta ekonomiskais pamatojums - tāme. Ēkas konstrukcija sastāv no tērauda nesošajām konstrukcijām, kas apšūtas ar sendviča paneļiem. Ēkas kopējā platība ir 51363.10 m2. Objekts atrodas Rīgā, Biķeru ielā 4. Darbs izpildīts latviešu valodā. Grafiskā daļa izstrādāta programmā AutoCad 2023. Darbs veikts izmantojot datorprogrammas MS word, MS excel. Konstruktīvie aprēķini veikti datorprogrammā LIRA. Diplomprojekts sastāv no 151 A4 lapām, 4 A1 un 4 A0 rasējumiem un kalendāro grafiku, kopā izmantoti 53. informācijas avoti.
Atslēgas vārdi Energoefektivitāte. Moderni risinājumi. Saules paneļi. Saules kolektori. Decentralizēta rekuperācijas sistēma.
Atslēgas vārdi angļu valodā Energy efficiency. Modern solutions. Solar panels. Solar collectors. Decentralized recovery system.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 07.06.2022 07:32:01