Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Datorsistēmas
Nosaukums Programmēšanas valodu drošuma analīze
Nosaukums angļu valodā An Analysis of Programming Languages Safety
Struktūrvienība 12300 Lietišķo datorsistēmu institūts
Darba vadītājs Pāvels Rusakovs
Recenzents Vladislavs Nazaruks
Anotācija Mūsdienās tiek izmantots vairums programmēšanas valodu, pie kam tās nodrošina dažāda līmeņa drošumu, kur drošums tiek definēts kā varbūtība, ka programma darbosies atbilstoši tās specifikācijai. Vairākās jaunajās valodās pastāv mehānismi drošuma paaugstināšanai noteiktās jomās, un šie mehānismi parasti ir balstīti bieži sastopamos defektos vecākās programmēšanas valodās, taču neskatoties uz to, arī valodas ar samērā augstu drošuma apdraudējumu līmeni turpina tikt izmantotas. Šajā darbā ir apzinātas populārākās programmēšanas valodas un drošuma mehānismi tajās, uz kā pamata piedāvātas vadlīnijas un ieteikumi valodu pielietošanā drošuma paaugstināšanai, kā arī demonstrēta drošumu paaugstinošu mehānismu adaptēšana uz valodu, kur apdraudējumu risks ir augsts.
Atslēgas vārdi Programmēšanas valodas, drošums, tipu kontroles sistēmas, izņēmumu apstrādes mehānismi, laiksakritīga skaitļošana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Programming languages, safety, type systems, exception handling mechanisms, concurrent computing.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2022 09:16:56