Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Informācijas tehnoloģija
Nosaukums Uzņēmuma datu nesēju monitoringa risinājumi un labās prakses pieeja datu nesēju uzraudzībā
Nosaukums angļu valodā Enterprise Storage Media Monitoring Solutions and Good Practice Approach for Storage Media Monitoring
Struktūrvienība 12100 Informācijas tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Mārtiņš Bonders
Recenzents Artis Ābolts
Anotācija Mūsdienās arvien vairāk cilvēku izmanto IT aparatūru uzņēmumam vai savām vajadzībām. Datorā glabājas daudz dažāda veida informācijas. Datiem, kuri glabājas diskā, var būt liela vērtība. Neizbēgami, arī uzņēmuma kritiski svarīgā informācija tiek glabāta dažāda veida datu nesējos. Pētījuma mērķis ir izpētīt, kā ar monitoringa sistēmām var uzraudzīt mehāniskos cietos diskus un pusvadītāja tipa diskus, kā arī konstatēt, kādi parametri tieši norāda uz to, ka disks sāk bojāties un pēc kāda laika izies no ekspluatācijas. Analizējot iegūtos rezultātus, tika noteikts, kādiem diska parametriem jāpievērš lielāka uzmanība uzraudzības laikā. Veiktais pētījums ļauj novērtēt iespējamos S.M.A.R.T. programmas parametrus, kuriem jāpievērš uzmanība, lai konstatētu pašreizējo diska stāvokli. Balstoties uz veikto pētījumu, tika piedāvāti S.M.A.R.T. atribūti analizējot kurus var prognozēt diska tagadējo stāvokli, kā arī prognozēt diska stāvokli nākotnē. Izmantojot dažāda veida monitoringa risinājums, var izvairīties no situācijas, ka diska ekspluatācijas laiks pēkšņi beidzas vai disks pārstāj strādāt.
Atslēgas vārdi Uzņēmuma datu nesēju monitoringa risinājumi un labās prakses pieeja datu nesēju uzraudzībā.
Atslēgas vārdi angļu valodā Enterprise Storage Media Monitoring Solutions and Good Practice Approach for Storage Media Monitoring.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2022 16:04:32