Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ekonomika |
Nosaukums |
Covid-19 ietekmes uz ēdināšanas nozares ekonomiku analīze Latvijā |
Nosaukums angļu valodā |
Analysis of the impact of Covid-19 on the economy of the catering industry in Latvia |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Jekaterina Vozņuka |
Recenzents |
Kristīne Gorbunova |
Anotācija |
Bakalaura darba tēma – Covid-19 ietekmes uz ēdināšanas nozares ekonomiku analīze Latvijā.
Darba mērķis ir izpētīt Covid-19 ietekmi uz ēdināšanas nozares ekonomiku un sniegt priekšlikumus Covid-19 ietekmes mazināšanā Latvijā. Darbā raksturota sabiedriskas ēdināšanas nozares būtība, sabiedriskas ēdināšanas nozares loma Latvijas ekonomikā. Autore pēta Covid-19 izplatīšanas ierobežošanas pasākumus sabiedriskajā ēdināšanā, valdības palīdzības pasākumus sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, analizē Covid-19 izplatīšanas ietekmi uz ēdināšanas pakalpojumu nozari un, pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, izdara secinājumus un sniedz priekšlikumus, lai samazinātu Covid-19 ietekmi uz sabiedriskās ēdināšanas nozari.
Darbs sastāv no trim nodaļām, kopējais lapušu skaits ir 62 lpp. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta sabiedriskās ēdināšanas nozare un tās loma ekonomikā. Otrajā darba nodaļā tiek izpētīti Covid-19 izplatīšanas ierobežošanas pasākumi, kas ir saistīti ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, un valdības palīdzība sabiedriskas ēdināšanas ekonomikai. Darba trešajā nodaļā tiek veikta sabiedriskās ēdināšanas nozares analīze pirms un pēc Covid-19 pandēmijas, kā arī nozares ietekmes analīze uz Latvijas ekonomiku. Vizuālai datu pārskatāmībai darbā ir izmantoti 28 attēli un 5 tabulas. Rezultātā ir secināts, ka pandēmijas apstākļi ir ietekmējuši pakalpojumu tendences un ievērojami samazinājuši uzņēmumu peļņu. Kā atbalsta mehānisms ēdināšanas nozarei nepieciešams atbalsts, ka arī nosacījumu mīkstināšana naudas aizņemšanās no valsts un kredītbrīvdienas lokdaunu periodā. |
Atslēgas vārdi |
Covid-19, sabiedriskas ēdināšanas nozare, ierobežošanas pasākumi, valsts palīdzība, Latvijas ekonomika |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Covid-19, catering industry, containment measures, state aid, Latvian economy |
Valoda |
lv |
Gads |
2022 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
24.05.2022 19:39:18 |