Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums “Betona kvalitātes novērtēšanas rezultātu analīze dzelzsbetona tiltiem” (“Ludzas pilsētas Saules ielas rekonstrukcija“)
Nosaukums angļu valodā “Analysis of Concrete Quality Assesment Results for Reinforced Concrete Bridges” (“Reconstruction of the Saules Street in Ludza“)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Ainārs Paeglītis
Recenzents Endijs Virsis, vadošais ceļu būvinženieris,  AS "Ceļuprojekts"
Anotācija Darba “Betona kvalitātes novērtēšanas rezultātu analīze dzelzsbetona tiltiem” mērķis ir analizēt faktisko atbilstību projekta dokumentācijām. Lai spētu noteikt atbilstību, tiek izvirzīti darba uzdevumi, kas sevī ietver apzināt betona kvalitāti raksturojošus lielumus, analizēt prasības no tiltu projektu betonu specifikācijām, noteikt faktiskās īpašības un veikt salīdzinājumu, vai iegūtās vērtības atbilst prasītajām. Darbā tiek apzināti betona stiprības ietekmējošie faktori un ārējās iedarbības klases, tiek apzināti vispārēji betona kvalitātes raksturlielumi un to nozīme. Praktiskās daļas ietvaros tiek noteikta procentuālā nepieciešamā stiprība pēc 5., 7. un 28.dienām betona paraugu kubiņiem un konstrukcijām objektā. Iegūtie rezultāti tiek salīdzināti un tiek noteikta procentuālā atšķirība. Inženierdaļā tiek izstrādāts Ludzas pilsētas Saules ielas rekonstrukcijas projekts. Projekts paredz zemas nestspējas grunts nomaiņu, attiecīgas drenējošās kārtas izbūvi grunts ūdens līmeņa pazemināšanai un pilnas ceļa segas izbūvi ar asfaltbetona segumu. Darba apjoms ir 77 lpp, 10 tabulas, 12 attēli. Izmantoti 16 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Dzelzsbetona tilti, stiprība
Atslēgas vārdi angļu valodā Reinforced concrete bridges, strenght
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 24.05.2022 16:12:21