Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Reģionālās attīstības un pilsētekonomikas inženierija
Nosaukums Valsts atbalsta analīze Latgales pašvaldībām pandēmijas laikā
Nosaukums angļu valodā Analysis of state support to Latgale municipalities during a pandemic
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Kristīne Gorbunova
Recenzents Līga Kļaviņa
Anotācija Bakalaura darba galvenie rezultāti: Teorētiskajā daļā tika analizētā zinātniskā literatūra par fiskālas politikas darbību, efektivitāti, un veidi, kā valsts valdība to izmanto krīzes gadījumā. Analītiskā daļā ir analizētas ES valsts ziņojumi par atbalsta politiku pandēmijas laikā un tika apkopoti un grafiski salīdzināti atbalsta politikas finansējuma dati. Izpētīti Latvijas Republikas noteikumi valsts sniegto atbalstu pašvaldībām un veikta intervija ar VARAM pārstāvji. Pētījuma daļā, liekot uzsvaru uz Latgale reģiona pašvaldībām, notiek atbalsta finansējuma apjoma analīze un salīdzinājums, intervijas apkopojums ar Latgales pašvaldību pārstāvjiem par atbalsta vērtējumu un risku, ar kuriem pašvaldības satiekas pandēmijas laikā, analīze. SVID matrica tika izmantota, lai apkopotu iegūto informāciju par Latgales pašvaldību saņemto atbalstu un izvirzīt priekšlikumus. Secināts, ka Latgales pašvaldībām bija īpaša nepieciešamība no saņemta atbalsta, un tas bija pietiekams, tomēr pašvaldībām turpmāk pastāvīgi jāveido finansiāli resursi krīzes gadījumiem, valsts valdībai ir jāpagarina investīciju projektu īstenošanas termiņus un jāatjauno granta veida atbalsta izsniegšanu. Bakalaura darbs sastāv no 67 lpp., kurās ir iekļauts 16 attēli, 5 tabulas, 11 formulas un 5 pielikumi, darbā tika izmantoti 39 bibliogrāfiskie avoti.
Atslēgas vārdi fiskālā politika, krīze, pandēmija, atbalsta politika, investīciju projekti, aizdevumi, granti, Latgales pašvaldības.
Atslēgas vārdi angļu valodā fiscal policy, crisis, pandemic, support policy, investment projects, loans, grants, Latgale municipalities.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 23.05.2022 15:06:11