Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Elastīgu ķermeņu kustības plaknē sadursmju pētījumi.
Nosaukums angļu valodā Collision studies of motion elastic bodies in the plane.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Jānis Vība
Recenzents Ivo Vaicis
Anotācija Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt dinamiku - ātrumu, paātrinājumu, virsbūves pārvietojumu un pašsvārstības frekvences - transportlīdzeklim, kas ir uzstādīts ar dubulto sviru piekari. Ar SolidWorks programmas palīdzību tika sagatavots modelis, lai aprakstītu transportlīdzekļa dinamiku un uzvedību, kad tas tiek ekspluatēts. Aprēķini tika veikti modelim ar regulējamu atsperi, kur iespējams regulēt stingumu. Tiek apskatīta atšķirība uzvedībā, izmantojot dažādus amortizatorus šajā piekarē.
Atslēgas vārdi Šī bakalaura darba mērķis ir studēt sadursme starp diviem objektiem, kad rodas trieciena slodze. Eirokodeksā izklāstītā pieeja sadursmju ietekmei ir ļoti ierobežota un vienkāršota, un šī tēma ir jāturpina izpētīt.
Atslēgas vārdi angļu valodā The objective of this bachelor thesis is to study collision between two objects when impact load is generated. The approach regarding collision impacts presented in Eurocode is very limited and simplified, and the subject needs to be investigated further.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2022 16:01:15