Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Termiskais fibrobetona slogojums
Nosaukums angļu valodā Mechanical properties of fibroconcrete subjected to thermal loading.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Andrejs Krasņikovs
Recenzents Olga Kononova
Anotācija Galvenās šķiedru izmantošanas priekšrocības ir uzlabot betona pamatīpašības. Īpaši tērauda armatūru parasti izmanto dzelzsbetona izgatavošanai, lai betons būtu stiprāks un stiprāks. Mūsdienās tērauda šķiedras tiek izmantotas šķiedru stiegrojuma betona izgatavošanai, lai uzlabotu betona kalpošanas laiku, bet tērauda šķiedras dzelzsbetons, kas pakļauts augstai temperatūrai, sāka kļūt vājš. Šajā darbā tiek ņemta tērauda šķiedra no betona bloka, kas tiek apstrādāta paaugstinātā temperatūrā, un tiek veikta šīs šķiedras analīze. Tika savāktas šķiedras no šķeltas tērauda šķiedras dzelzsbetona taisnstūrveida sekcijas, un caur elektronisko mikroskopu vizuāli analizēja šķiedras struktūru un izvēlētās dažāda joslas platuma šķiedras sagatavoja kā betona gabalu paraugu ar vienu šķiedru. Tad paraugiem veic stiepes pārbaudi, lai uzzinātu par šķiedras izturību atbilstoši garumam no apsildāmās puses. Tiek veikti analītiski pētījumi, lai uzzinātu par šķiedru un plaisu orientāciju. ANSYS R2021 programmatūru izmanto šķiedras FEM analīzei divos apstākļos: pirmais ir staru kūlis normālā temperatūrā, bet otrais - betona kūlis tiek pakļauts augstai 800^o C temperatūrai, un pēc tam šķiedras īpašības tiks salīdzinātas starp abām posmos.
Atslēgas vārdi Fiber, SFRC, Steel fiber, tensile strength, ANSYS, concrete elevated temperature,Stress and strain,Curved beam, fiber orientation,Crack width,Crack spacing, corrosion, bandwidth of concrete, Thermal expansion.
Atslēgas vārdi angļu valodā Fiber, SFRC, Steel fiber, tensile strength, ANSYS, concrete elevated temperature,Stress and strain,Curved beam, fiber orientation,Crack width,Crack spacing, corrosion, bandwidth of concrete, Thermal expansion.
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 17.06.2021 01:57:01