Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ražošanas tehnoloģija
Nosaukums Nerūsējošā tērauda virpošanas mašīnu un instrumentu parametru izpēte un analīze, izmantojot daudzkārtu instrumentus.
Nosaukums angļu valodā Study and analysis of machine and tool parameters of stainless-steel turning using multi coated tools.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Antons Štekleins
Recenzents A.Kromanis
Anotācija Metāla griešanas nozares saskaras ar uzdevumu palielināt ražošanas līmeni, vienlaikus samazinot izmaksas un uzlabojot galaproduktu kvalitāti. Ražošanas uzņēmumiem ir liels spiediens atklāt un attīstīt jaunas tehnoloģijas, lai apmierinātu pieaugošās prasības pēc produktivitātes, slēgtas tolerances, izmēru stabilitātes un izmaksām. Tā rezultātā esoša instrumenta pārklājums var palīdzēt palielināt ražošanas apjomus, pagarināt instrumenta kalpošanas laiku un ietaupīt naudu. Šī pētījuma mērķis ir optimizēt apstrādes parametrus, ieskaitot padeves ātrumu, griešanas dziļumu un vārpstas ātrumu, pagriežot AISI316L, izmantojot trīs instrumentu ieliktņus ar dažādu pārklājumu. Izmantojot projektēšanas ekspertu programmatūru un reakcijas virsmas metodiku (RSM), tiek optimizēti parametri virsmas raupjuma virzienā. Tika atklāts, ka virsmas raupjums ir ideāls. Katram risinājumam tika izmantoti šajā pētījumā izstrādātie otrās kārtas polinomu modeļi, lai sasniegtu dotos ideālos apstākļus. Derringera vēlamības funkcijas tehnika tika izmantota, lai optimizētu vairākas atbildes. Labākās virsmas raupjuma vērtības, kas konstatētas ar CNMG 120404, kas pārklāts ar TiN, CNMG 120408, kas pārklāts ar TiAIN, un CNMG 120412, kas pārklāts ar AlCrN, ir attiecīgi 1,311 m, 0,897 m un 0,965 m. Lai apstiprinātu modeli, ideālos apstākļos tika veikti trīs eksemplāri, un eksperimentālo datu vidējās vērtības tika salīdzinātas ar gaidāmajām vērtībām.
Atslēgas vārdi Nerūsējošā tērauda virpošana, AISI316L, Instrumenti ar daudz pārklājumu, Reaģēšanas virsmas metodika (RSM) .
Atslēgas vārdi angļu valodā Stainless steel turning, AISI316L, Multi coated tools, Response surface Methodology (RSM)
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 14.06.2021 13:31:55