Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana
Nosaukums Naftas uzņēmumu biznesa modeļa maiņa atjaunojamo energoresursu tirgus attīstības ietekmē Eiropā
Nosaukums angļu valodā Business model changes of the oil companies under the influence of renewable energy market development in Europe
Struktūrvienība 22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra
Darba vadītājs Velga Ozoliņa
Recenzents LR Finanšu ministrijas Nodokļu administrēšanas un sabiedrības interešu politiku departamenta direktore O.Bogdanova
Anotācija Bakalaura darba autore Elva Jēkabsone izstrādāja darbu, kura temats ir „ Naftas uzņēmumu biznesa modeļa maiņa atjaunojamo energoresursu tirgus attīstības ietekmē Eiropā”. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt naftas uzņēmumu iespējas mainīt biznesa modeli, lai noteiktu alternatīvās enerģijas tirgus izaugsmes potenciālu. Bakalaura darba ietveros tika pētīti naftas industrijas uzņēmumu darbības ietekmējošie faktori, alternatīvo energoresursu tirgus potenciāls un attīstība, kā arī risinājums ar investīciju palīdzību. Novērtējot Eiropas naftas industrijas uzņēmumu biznesa modeļus, var secināt, ka uzņēmumi veic pārmaiņas alternatīvo resursu ietekmē. Pārveidotie biznesa modeļi sniedz ne tikai stabilitāti naftas industrijas uzņēmumiem, lai noturētu pozīcijas savā jomā, bet arī veicina alternatīvo energoresursu tirgus attīstību un palielina tā potenciālu. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām, tā apjoms ir 70 lappuses. Tajā ir iekļauti 15 attēli, 13 tabulas un 7 pielikumi uz 7 lpp. Darbā izmantotas 60 izmantotās literatūras un avotu saraksta vienības.
Atslēgas vārdi nafta, naftas un gāzes industrija, degviela, atjaunojamie resursi, biznesa modelis, enerģētika, klimats, ekonomika, investīcijas.
Atslēgas vārdi angļu valodā oil, oil and gas industry, fuel, renewables, renewable resoruces, business model, energetic, climate, economic, funding.
Valoda lv
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 25.05.2021 23:23:07