Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana |
Nosaukums |
Latvijas jogurtu ražošanas uzņēmumu konkurētspējas veicināšanas analīze Baltijas valstīs |
Nosaukums angļu valodā |
Promotion analysis of Latvian yogurt manufacturing companies competitiveness in Baltic countries |
Struktūrvienība |
22314 Starptautisko ekonomisko sakaru, transporta ekonomikas un loģistikas katedra |
Darba vadītājs |
Agnese Batenko |
Recenzents |
Vidzemes augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātes HESPI pētniece Prof. dr.oec. M.Leščevica |
Anotācija |
Bakalaura darba autore Elizabete Madara Demitere izstrādāja darbu, kura temats ir “Latvijas jogurtu ražošanas uzņēmumu konkurētspējas veicināšanas analīze Baltijas valstīs”.
Bakalaura darba mērķis ir pētīt Latvijas jogurtu ražošanas uzņēmumus, lai izstrādātu rekomendācijas Latvijas jogurtu ražošanas uzņēmumu konkurētspējas veicināšanai Baltijas valstīs.
Bakalaura darbā tika apskatīti konkurētspējas un tās novērtēšanas teorētiskie aspekti, analizējot to nozīmi uzņēmējdarbības vidē, jogurtu ražošanas nozare un tā klasifikācija Baltijas valstīs, kā arī jogurtu nozares konkurētspējas faktoru analīze, veicot nozares novērtējumu pēc M.Portera piecu konkurences spēku modeļa. Darba ietvaros tika apkopoti lielākie Baltijas jogurtu ražotāji un veikta to konkurences analīze, apkopoti uzņēmumu statistikas dati un veikta kvantitatīvā konkurētspējas analīze, kā arī tika veiktas divas intervijas ar jogurtu nozares ekspertiem.
Bakalaura darba ietvaros tika izvirzītas rekomendācijas Latvijas jogurtu ražošanas uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanai. Izvirzītās rekomendācijas tika balstītas uz izstrādāto Latvijas jogurtu ražotāju SVID analīzi, kā arī konkurētspējas novērtējumu pēc Bostonas un General Electric (GE) matricām. Latvijas jogurtu ražošanas uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanas rekomendācijas iekļauj finanšu aprēķinus, kas raksturo, cik izmaksā attiecīgās rekomendācijas ieviešana.
Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām, tā apjoms ir 67 lappuses. Tajā ir iekļauti 12 attēli, 17 tabulas un 6 pielikumi uz 9 lpp. Darbā izmantotas 64 bibliogrāfiskā saraksta vienības. |
Atslēgas vārdi |
konkurētspēja, konkurētspējas veicināšana, Latvijas jogurtu ražotāji |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
competitiveness, promotion of competitiveness, Latvian yoghurt manufacturers |
Valoda |
lv |
Gads |
2021 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
25.05.2021 20:47:22 |