Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums No kompozīta materiāla izgatavota kardāna vārpstas projektēšana.
Nosaukums angļu valodā Design of composite cardan shaft.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Juris Kalinka
Recenzents Andrejs Krasņikovs
Anotācija Kardānvārpsta ir mehāniska sastāvdaļa, ko parasti izmanto griezes momenta un rotācijas pārraidei. To lieto, lai savienotu piedziņas elementus, kurus nevar viegli savienot attāluma ierobežojumu dēļ, vai ir nepieciešams atļaut relatīvu kustību starp gala piedziņām priekšējās un aizmugurējās šasijas priekšējos galos. Tagad kompozītmateriāli ir viena no koncentrētajām izpētītajām jomām, jo nozares vēlas materiālu un metodi, lai padarītu struktūru izturīgāku un vieglāku, to var izdarīt, pielāgojot kompozītmateriālu. Darba galvenais mērķis ir izstrādāt kardānvārpstu un veikt eksperimentālu pētījumu, lai izpētītu kardānvārpstu izturēšanos, īpašu uzmanību pievēršot saliktas dobās vārpstas maksimālajai vērpes spējai. Tālāk veikt kardāna vārpstas simulācijas pētījumu, izmantojot ANSYS. Pašreizējais pētījums ir eksperimentāls un simulējošs. Pirmkārt, trīs kombinētas kardāna vārpstas ir izgatavotas un pārbaudītas ar datorizētu vērpes pārbaudītu mašīnu. Eksperimentu rezultāti tiek salīdzināti ar kompozītmateriālu analīzēm vai simulācijām. Kardāna vārpstas ir veiktas, izmantojot ANSYS. Kardānu var izgatavot, izmantojot kompozītmateriālus, jo tam ir labākas mehāniskās īpašības, kas var izraisīt kardāna vārpstas masas samazināšanos. Tā kā kompozītmateriālu izmaksas ir lētas, salīdzinājumā ar parastajiem risinājumiem var sasniegt labvēlīgus rezultātus. Turklāt, samazinoties sastāvdaļu masai, samazināsies degvielas patēriņš. Tas samazinās degvielas patēriņu, samazinot automašīnu negatīvo ietekmi uz vidi. Visbeidzot, tiek secināts, ka nākotnes kardānu var izgatavot no kompozītmateriāliem, pateicoties tā priekšrocībām, piemēram, vieglākam, lētākam utt., Un tas var būt pat stiprāks nekā metāla kardānvārpstai, uzlabojot dažus aspektus, piemēram, dizainu, kompozītmateriālus, dažādus ražošanas tehnika utt.
Atslēgas vārdi kompozīta vārpsta, kardāna vārpsta, griezes moments, stress, stress, vērpšana, atteice, vērpšana, stīvums, analīze, diametrs
Atslēgas vārdi angļu valodā composite shaft, cardan shaft, torque, stress, strain, torsion, failure, twist, stiffness, analysis, diameter.
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2021 18:43:59