Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Saspiežamo šķidrumu dobuma plūsmu skaitliskā analīze plūsmā ANSYS.
Nosaukums angļu valodā Numerical analysis of cavity flows of compressible fluids in ANSYS fluent.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Sabīne Upnere
Recenzents Oļegs Jakovļevs
Anotācija Šis darbs ir izstrādāts kā maģistra akadēmisko studiju beigšanas darbs RTU Mehānikas un mašīnbūves institūta Teorētiskās mehānikas un materiālu pretestības katedrā. Šī darba galvenais mērķis ir analizēt saspiežamu šķidrumu plūsmu dobum, ņemot vērā gaisu un, ūdeni kā šķidruma vidi un izvēloties trīs dažādus šķidrumu ieplūdes ātrumus kā 15m/s, 20m/s un 25m/s. Šajā darbā tiek pētīta virpuļstruktūru veidošanās trīs dažādās konfigurācijās. (1). Šķidruma plūsma domēna iekšpusē ar taisnstūra strukturētu dobumu, kura leņķis ir 90 grādi. (2). Plūsma domēna iekšpusē ar trapecveida strukturētu dobumu, kura leņķis ir 120 grādi un (3). Plūsma domēna iekšpusē ar trapecveida strukturētu dobumu 135 grādu leņķī. Skaitliskā analīze tiek veikta, izmantojot analīzes programmatūru ANSYS FLUENT. Analīze tiek veikta 3D plūsmas iestatījumos, izmantojot Ansys Fluent aktualizētus laminārus konsekventus risinātājus. Plūsmai virs kvadrātveida vai taisnstūrveida dobumiem ir daudz pielietojumu ūdensceļu un ezeru izpētē (īpaši domājot par atdalītām straumēm), transportēšanas pasākumos (indīgs gaiss, piesārņojumu izkliedēšana, piedevas, dūņu transportēšana, iztvaikošana, sadalīšanās) un ūdensdzīvnieku dzīvē.
Atslēgas vārdi Kavitācija, dobuma plūsmas, plūsmas simulācija, vilkšanas koeficients, pacelšanas koeficients, kontūru diagrammas.
Atslēgas vārdi angļu valodā Cavitation, Cavity flows, Flow simulation, Drag coefficient, Lift coefficient, Contour plots.
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2021 11:15:22