Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Mehānisko spriegumu novērtējuma analīze uz saliektas sliedes.
Nosaukums angļu valodā Analysis of mechanical stress evaluation on bent rail.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Oļegs Jakovļevs
Recenzents Olga Kononova
Anotācija Pašreizējais zināšanu līmenis par riteņa un sliedes mijiedarbības mērīšanu norāda, ka izmaksu jautājumi, grūtības piemērošanā un uzmācīgas procedūras ir vieni no katras metodes ierobežojumiem. Pētījuma mērķis būs izpētīt riteņa un sliedes mijiedarbību (t.i., riteņa un sliedes saskari), izmantojot izsmalcinātus skaitliskos modeļus. Tādējādi mijiedarbības komponentu mehāniskā sprieguma novērtēšana tiks padziļināti pētīta. Atveidoto galīgo elementu (FE) modeļus vispirms kalibrēs, izmantojot izmērītās deformācijas vērtības uz sliedes, ko iedarbina lokomotīves ritenis ar zināmu svaru. Tad Abaqus vidē skaitliski tiks modelēta liektā sliedes eksperimentālā reakcija. Ritošā kontakta raksturlielumi tiks raksturoti arī skaitliski. Riteņu relatīvā stāvokļa, sliedes horizontālās izlīdzināšanas relatīvo ietekmi uz kontakta raksturlielumiem pētīs ar parametru pētījumu.
Atslēgas vārdi Riteņu un sliežu mijiedarbība; Kontaktu spriegumi; Galīgo elementu metode (FEM); Stress uz dzelzceļa, Abaqus
Atslēgas vārdi angļu valodā Wheel-rail interaction; Contact stresses; Finite element method (FEM); Stresses on the rail, Abaqus.
Valoda eng
Gads 2021
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2021 11:03:57