Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Mehatronika |
Nosaukums |
Zivju panēšanas un cepšanas iekārta |
Nosaukums angļu valodā |
Fish breading and frying machine |
Struktūrvienība |
31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte |
Darba vadītājs |
Artis Kromanis |
Recenzents |
O.Verners |
Anotācija |
Bakalaura darbā ar projekta daļu “Zivju panēšanas un cepšanas iekārta”, tiek projektēja iekārta, kas spēj veikt zivju (brētliņas) panēšanu miltos, padošanu to tālāk iekšā cepšanas vannā, kur tiek veikta produkta termiskā apstrāde, līdz nepieciešamajām stāvoklim un produktu izvadīšanu uz atdzesēšanas zonu, kur notiek zivju atdzesēšana.
Darba gaitā, tiek izvirzīts mērķis un tehniskais uzdevums, tiek veikta līdzīgo iekārtu tirgus izpēte, tiek izvirzīti vairāki risinājumi, nepieciešamā procesa īstenošanai, no kuriem tiek izvēlēts viens. Projektēšanas procesā tiek veikti nepieciešami inženiertehniskie aprēķini un izvērtēti konstruktīvie risinājumi. Tiek izvēlēti piemērotākie mehāniskie un elektriskie komponenti. Iekārtas vadības īstenošanai tiek izveidota elektriskā shēma un vadības algoritms, pēc kura, tiek sastādīta vadības programma uz programmējama loģiskā kontrollera bāzes. Tiek pārbaudīts iekārtas projektēšanas un ražošanas lietderīgums uz iekārtu izmaksu un atmaksāšanas perioda pamata. Tiek veikts darba drošības un higiēnas prasību atbilstību izvērtējums. Darba gaitā tiek sagatavoti rasējumi un shēmas uz kopējas platības 8xA1 formāta lapām.
Darbā apjoms ir 80 lapas, darbs satur 47 attēlus, 5 tabulas un 46 informācijas avotus. |
Atslēgas vārdi |
zivju rūpniecība, zivju cepšanas iekārta, zivju panēšanas iekārta, zivju apstrāde, vibro-transportieris |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
fish manufacturing, fish frying machine, fish breading machine, fish processing, vibro-conveyor |
Valoda |
lv |
Gads |
2021 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
17.01.2021 20:22:14 |